Піротехніки Чернігівщини навчаються по міжнародній програмі підготовки саперів

 

 

 

 

5 листопада у м. Чернігові на базі 8-го Навчального центру Держспецтрансслужби Міністерства оборони України розпочався навчальний тренінг з підготовки національних операторів України (саперів) 1-го рівня EOD з гуманітарного розмінування із залученням інструкторів Збройних сил США.
З 05 по 21 листопада навчатимуться 15 представників від ДСНС, Держспецтрансслужби та Збройних сил України, які по закінченню отримають дипломи міжнародного рівня. Курси вибухотехніків ініційовані відділом оборонного співробітництва Посольства США в Україні у рамках Програми з гуманітарного розмінування командування Збройних сил США в Європі з метою підвищення безпеки місцевого населення від мінно-вибухових ризиків. Слід зазначити, що відділ оборонного співробітництва надав матеріальну допомогу у вигляді інженерно-саперного майна на загальну суму понад 500 тис. доларів.
Тренінг пройдуть п’ять представників піротехнічних підрозділів ДСНС України з Рівненської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей та м. Київ. Навчання відбуватиметься у два етапи – теоретичний та практичний. Іноземні інструктори навчатимуть піротехніків ДСНС, як користуватися наданим спецобладнанням для пошуку і знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Управління ДСНС України у Чернігівській області

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь