Ніжин в додатку «Сортуй»

 

 

 

 

У вересні 2018 року в Україні з’явився корисний додаток під назвою «Сортуй». Він створений для бажаючих правильно сортувати сміття і здавати його в спеціалізовані пункти прийому. 
Розробники: MacPaw Labs Олександра Косована
Кількість скачувань на Google Play і App Store: понад 5000
Вартість: безкоштовно
Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store 

«Це надійний помічник, який визначить тип сміття, розповість, як його підготувати до переробки, і, нарешті, допоможе знайти найближчу станцію сортування. Також сервіс сповіщає про зміни в правилах утилізації відходів і розповідає про важливі новини операторів збору вторсировини», – пояснюють розробники проекту.

На інтерактивній карті можна знайти пункти прийому пластику, паперу, скла, батарейок, побутової техніки, одягу та іншого сміття. Поки до сервісу «підв’язані» Київ, Львів, Миколаїв, Херсон, Чернігів, Біла Церква, Бровари, Ніжин і Прилуки. Автори проекту просять користувачів допомагати його розвитку: пропонувати додавати в застосунок популярних операторів прийому вторсировини з інших міст.

А ось і інші додатки:

У свіжу добірку для рубрики «Скачуй українське» Mind включив найбільш популярні та цікаві сервіси. Раніше ми писали про застосунки для освіти іподорожей, програми для водіїв і батьківлегальні відеосервіси і платформи, які сприяють зміцненню здоров’я.

BetterMen: Workout Trainer

Завантажуй українське: топ-5 застосунків, які стартували в 2018 році

Період запуску: серпень 2018 року

Розробники: компанія Genesis Андрія Зарецького

Кількість скачувань на Google Play і App Store: понад 1 млн

Вартість: безкоштовний 7-денний пробний період, підписка від $9,99 (абонплата на місяць) до $99,99 (довічний доступ)

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

Рекордсменом минулого року став «особистий тренер» у мобільному. За останні шість місяців застосунок завантажили понад 1 млн разів. Зараз він займає 10-ту позицію в світовому рейтингу App Store «Здоров’я та фітнес».

У BetterMen: Workout Trainer зібрані сотні тренувань, які можна проводити в тренажерному залі та вдома. Є інструкції та відео для вправ, а також рецепти для харчування.

Поки сервіс – лише англомовний: його творці з Genesis орієнтовані на продажі в США. За оцінками співавтора BetterMen Вікторії Репа, американський ринок фітнес-застосунків досягає $500 млн.

Крім цього застосунка Genesis випустила цілу купу подібних продуктів: BetterMe: Weight Loss Workouts, Calm,Sleep,Meditate, Yoga і Walking. Розробники запевняють, що сумарно сервіси «зібрали» понад 15 млн завантажень.


TravelPost

Завантажуй українське: топ-5 застосунків, які стартували в 2018 році

Період запуску: квітень 2018 року

Розробники: компанія з Луцька TravelPost, що належить Олександру і Сергію Забіякам, Ярославу Львовичу, Олександру Хвещуку.

Кількість скачувань на Google Play і App Store: понад 100 000

Вартість: користування застосунком безкоштовне, відправник компенсує витрати перевізника.

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

Це своєрідний аналог BlaBlaCar – сервіс доставки посилок по світу. Будь-який його користувач може «підробляти» кур’єром. Мандрівник вносить дані про свій маршрут, дати поїздки, транспорт, можливу вагу посилки тощо. А відправник знаходить відповідного «перевізника».

Про вартість доставки замовник та мандрівник домовляються один з одним. Мандрівник пропонує свою ціну, але завжди можна торгуватися в чаті. Розробники кажуть, що за історію роботи сервісу були навіть випадки, коли посилку було доставлено безкоштовно. «Застосунок допоможе мандрівникові покрити витрати на дорогу (можна заощадити до 80% від вартості поїздки), а відправнику – переслати нетиповий вантаж. Акваріумних рибок або кошеня. Скляні банки, які в селі чекає бабуся, щоб закрутити на зиму нову порцію огірків. Котлети для сина-студента, щоб не їв саму лиш «Мівіну», – жартують автори програми.

В умовах договору між користувачами підкреслено, що сервіс не несе відповідальності за можливі трабли. Тому TravelPost рекомендує зустрічатися з відправником, мандрівником, одержувачем в людних місцях; перевіряти вміст посилки, перш ніж дати згоду на її доставку; відмовлятися від перевезення, якщо особа відправника викликає сумніви; передавати/отримувати оплату, коли вантаж уже доставлений. А при виникненні спірних ситуацій зв’язуватися зі службою підтримки сервісу.


Costless

Завантажуй українське: топ-5 застосунків, які стартували в 2018 році

Період запуску: травень 2018 року

Розробники: компанія Sannacode Autsorsyng Анни Кармазіної та Сергія Щербаненка

Кількість скачувань на Google Play і App Store: понад 10 000

Вартість: безкоштовно

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

Сервіс порівняння цін у маркетах. У застосунку можна знайти вартість товарів у мережах «Фуршет», «Фоззі», «Метро», «Ашан», Novus, АТБ, «МегаМаркет», «Еко-Лавка», Watsons, «М’ясний Рай», «Наполі» тощо. «З кожним днем інформації про магазини і ціни стає дедалі більше. Якщо вашого улюбленого маркету ще немає в Costless, надсилайте нам чеки з нього, і ми його додамо», – просять користувачів розробники.

І пропонують долучитися до актуалізації цін: «У магазинах ціни можуть оновлюватися по кілька разів на день, тому ми не можемо гарантувати 100% актуальність. Завантаживши чеки, користувачам можна додавати товари з цінами в застосунку». За надіслані чеки сервіс видає бали, які можна поміняти на передплачені картки магазинів або поповнити рахунок мобільного.

Також у застосунку є фільтри з розташування маркетів, наявності всього кошика продуктів в одному магазині або декількох, дані про акції мереж. До сервісу можна «підв’язати» дисконтні карти користувача, щоб не носити їх у гаманці.


Autogram

Завантажуй українське: топ-5 застосунків, які стартували в 2018 році

Період запуску: липень 2018 року

Розробники: стартап Autogram Сергія Гридіна, Петра Шпагіна

Кількість скачувань на App Store: понад 5000

Вартість: безкоштовно

Завантажити через App Store

Це своєрідний месенджер для автомобілістів і пішоходів. Суть проста: власники авто реєструються на сервісі, вказуючи номера свого мобільного і машини. За держномером авто їхні «колеги» і перехожі можуть відправляти їм повідомлення. Наприклад, про те, що водій забув закрити вікно, машину відвозить евакуатор, автомобіль блокує виїзд з парковки тощо. Ідея створення програми народилася після того, як один з його розробників Петро Шпагін намагався знайти власника авто, щоб повідомити про розбите скло і сліди крадіжки.

У Autogram можна реєструвати єврономери, підв’язувати два держномери на один аккаунт, отримати сімейний доступ. Також є функція екстреного шаблонного повідомлення, воно надсилається автовласникові у вигляді СМС. Нещодавно доданий форум «Клуби». «Тут можна поспілкуватися з людьми, у яких таке ж авто. Ми як водії з певним стажем, знаємо, як іноді важко буває знайти відповіді на питання: «А чому не працює?», «Куди бігти ремонтувати?», «Які запчастини краще взяти і якого виробника?», – пояснюють автори, навіщо доповнили функціонал Autogram.

Номери мобільних телефонів на сервісі не відображаються. Всі дані і листування зберігаються в зашифрованому вигляді на серверах Google, запевняють розробники. І обіцяють незабаром доопрацювати Android-версію.

За матеріалами mind.ua 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь