Для отримання монетизованої субсидії потрібно подати заяву до 15 жовтня

 

 

 

 

Монетизація дозволить заощаджувати кошти при економному споживанні житлово-комунальних послуг.

З 1 жовтня 2019 року набув чинності Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затверджений постановою Кабміну від 17.04.2019 № 373. Це означає, що запроваджено новий механізм виплати пільг на оплату комунальних послуг. При цьому порядок призначення виплат залишається майже незмінним. Про це повідомляє Дивись.info.

Так, з 1 жовтня діють дві системи монетизації пільг:

безготівкова монетизація – коли кошти перераховуються в АТ «Ощадбанк», який здійснюватиме розрахунки з організаціями-надавачами житлово-комунальних послуг. Зекономлені гроші можна зняти з рахунку за підсумками опалювального періоду (раз на рік). При цьому пільговику не потрібно нікуди звертатись, за нього все зроблять органи соцзахисту;

готівкова монетизація – коли пільговик кожен місяць отримуватиме нараховану суму пільги у грошовій готівковій формі, зараховану на його рахунок, відкритий в установі уповноваженого банку, або через відділення зв’язку АТ «Укрпошти».

У повідомленні зазначається, що для отримання пільг готівкою потрібно подати заяву до 15 жовтня 2019 року. Субсидія не вказуватиметься в платіжках за електроенергію

Монетизація пільг не вплине на розмір передбачених законом соціальних гарантій і дозволить заощаджувати кошти при економному споживанні житлово-комунальних послуг. Тобто, якщо домогосподарство пільговика спожило менше ресурсів, ніж передбачено в нормативі, – заощаджені гроші вони можуть залишити собі.

Важливо, щоб пільговик вчасно повідомляв структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг.

https://dom.ria.com/

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь