Коли повернуть “головний” годинник Ніжина?

 

 

 

 

Годинник з будівлі Ніжинської міської ради зник, і час на площі Франка, ніби зупинився. Самі ж жителі міста все б’ються в здогадках — коли ж його повернуть на місце?

“Так зручно, проїжджаючи або проходячи повз подивитись на годинник і зорієнтуватись по часу”, – ділиться місцева жителька Тетяна Нестерук.

І дійсно, годинник відсутній на піддашку будівлі міськради понад місця, а голова все одно автоматично повертається, аби подивитись: “Котра ж година?”

Журналісти сайту Нежатин все ж дізнались, коли такий потрібний арт-об’єкт повернуть на місце.

У міськраді зазначають, що кошти вже виділено і заплановану покупку. Це буде інформаційне LED  панно, вздовж всього піддашку, на якому висвічуватиметься: час, дата, температура повітря та короткі актуальні оголошення для громади.

Зазначимо, що плани встановити лед-пано були ще у 2017 році. Тоді на сайті nizhyn.pb.org.ua з’явився громадський проект під назвою “LED екран на площі імені Івана Франка” та мав наступне обґрунтування:

“Площа Івана Франка стрімко перетворюється на сучасний діловий центр, який поєднує в собі історичну архітектуру та новітні технології. Ми пропонуємо на будівлі міської ради встановити LED екран, який буде приносити користь й прибуток нашому місту, а також збирати всіх мешканців Ніжина на перегляд наймасовіших заходів разом”.

Бюджет проекту складав 200 000 грн, але був відхилений.

ФОТО З АРХІВУ

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь