Наймасштабніший шаховий турнір в історії Ніжина. ФОТО

 

 

 

 

Святкування 15-річчя Ніжинської шахової школи відзначилось наймасштабнішим турніром в історії міста.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Відкритий особисто-командний Кубок Ніжина зі швидких шахів проходив 19-20 жовтня і налічував 179 учасників.
Дорослі та ще юні шахісти з’їхались до Ніжина на спортивне свято з чотирьох областей України: Чернігівської, Київської, Полтавської та Сумської, а це близько 20 міст, включаючи Ніжин.
Аби привітати колектив Дитячої юнацької спортивної шахової школи та учасників турніру до ЗОШ №15, на базі якої проходив захід, завітали депутат обласної ради Сергій Охонько, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник фізичної культури та спорту Павло Глушко, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, депутат міської ради Наталія Радченко.
Управлінням освіти було відзначено колектив шахової школи почесною грамотою. На рахунок перспективи розвитку в Ніжині такого інтелектуального виду спорту висловився голова Федерації шахів міста Сергій Охонько.
«Приємно, що з кожним турніром учасників стає більше. Це є свідченням того, що колектив Ніжинської федерації шахів вміє об’єднувати прихильників цього спорту і стимулювати учасників з Ніжина досягати нових успіхів і здобувати досвід гри з досвідченими шахістами з різних куточків України. Буду і надалі фінансово підтримувати розвиток шахового спорту в Ніжині, адже нашій нації потрібні не тільки міцні м’язи, а й думаючі голови», – висловився Сергій Миколайович.
Директор школи Юрій Стражник подякував всім, хто долучився до організації турніру і прийшов підтримати.
“Цей турнір, можна сказати, став рекордним в історії Ніжина за кількістю учасників. Боялись, що навіть місця може не всім вистачити. Першопочатково розраховували, що буде 100 учасників. Але запрошені нами шахісти передали інформацію про турнір в Ніжині своїм друзям, знайомим і очікувана кількість зросла в рази. Це дуже знаково для нас і є гарним досвідом проведення таких всеукраїнських змагань», – прокоментував журналістам захід Юрій Борисович.
Що ж до результатів відкритого Кубку Ніжина, то у дитячій категорії перемогу виборола каманда з НІЖИНА. Друге місце у Києва. Третіми стали шахісти з Чернігова.

Серед дорослих перемогу здобула команда з Глухова. У Ніжинців – срібло. Чернігівська команда взяла бронзу.

У турнірі «А» (дорослі) грало 58 шахістів, серед яких 2 майстри спорту України, 22 КМС, інші – першорозрядники. 1 місце посів Євген Гуменюк (Київ), 2 місце – Володимир Примиренко (Ніжин), 3 місце поділили Володимир Михальський (Ніжин) та Назар Лаптій (Чернігів). У командному заліку перемогли шахісти з Глухова, друге місце у Ніжина ( Володимир Михальський, Володимир Примиренко, Денис Стеценко, Ігор Рудик), третє – у чернігівських шахістів.

В дитячих змаганнях кращими стали: група 2003-2006 р.н. – юнаки: 1 місце Ігор Сенченко (Глухів), 2 та 3 місця – Ілля Лазарчук та Дмитро Домарацький (Київ); дівчата: 1 місце – Валерія Малаховська (Київ), 2 місце – Крістіна Ткаченко (Ніжин), 3 місце – Сніжана Давиденко (Варва); група 2007-2009 р.н. – юнаки: 1 місце – Олександр Кулепестін (Ніжин), 2 та 3 місця – Антон Соловйов та Рафаель Мірзоєв (Київ); дівчата: 1 місце – Марія Богород (Чернігів), 2 місце – Олександра Тулюля (Ніжин), 3 місце – Діана Сенченко (Глухів); група 2010 р.н. та молодші – юнаки  1 місце – Валерій Донець (Чернігів), 2 місце – Костянтин Литвин (Ніжин), 3 місце – Олександр Вертебний (Чернігів);

дівчата: 1 місце – Софія Бурдакова, 2 місце – Дар’я Богород, 3 місце – Аліна Донець (всі з Чернігова).

У командному заліку 1 місце у ніжинських шахістів (Андрій Нестеренко, Олександр Кулепестін, Костянтин Литвин, Олексій Забіяка), 2 місце – Київ, 3 місце – Чернігів; Група 4 розряд (грали тільки ніжинські шахісти) – юнаки: 1 місце В’ячеслав Чорненький, 2 місце – Дмитро Прокопенко, 3 місце – Євген Сорока;

дівчата: 1 місце – Мавлуда Султанназірова, 2 місце – Ангеліна Дука, 3 місце – Марія Ляшко. Переможці нагороджені Кубками, медалями та грамотами відділу з питань фізичної культури та спорту, а всі учасники змагань отримали солодкі подарунки.

Марина Волинець

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь