21 листопада Ніжин відзначив День Гідності та Свободи (Фото)

 

 

 

 

Свято встановлено на честь початку двох доленосних подій в українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Жителі міста зібралися 21 листопада біля пам’ятного знаку “Герої не вмирають”  на вулиці Гоголівська.

Пише сайт «Нежатин»

Святий наш обов’язок у цей день – згадати всіх Героїв, які виборювали свободу України і віддали свої життя за краще майбутнє рідного народу.

Аби вшанувати подвиг усіх борців за свободу нашої держави, у центрі Ніжина зібралися учасники революційних подій, представники влади, волонтери, родини загиблих майданівців та атовців, небайдужі містяни.

З нагоди відзначення Дня Гідності відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Герої не вмирають».

Фото зі сторінки Ніжинської районної ради

День Гі́дності та Свобо́ди — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках, поки не було скасоване указом Президента Віктора Януковича[1]. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи[2].

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь