Ніжинські малята Масляну святкують та вареники смакують

 

 

 

 

«НІЖИН МАСЛЯНУ СВЯТКУЄ ТА ВАРЕНИКИ СМАКУЄ !» АБО УЛЮБЛЕНЕ СВЯТО МАСЛЯНОЇ В ДНЗ №13 «БЕРІЗКА»

Масляна на сонце схожа – в садок завітала !
Ось яка дівчина гожа Весноньку стрічала,
По Ніжину походжала, у садочок завітала !
Хлібо-сільно всіх малят смакотою пригощала !
Н.М.Примушко


Кажуть в народі: «Масляна іде, за собою гостей веде!»
Радісне, прадавнє, традиційне свято українців Масляної , відзначали в ДНЗ №13 «Берізка» під срібні співи Весни-красни (вихователь Божок Т.Г.), рум’янощокої господині Масляної (вихователь Вергун І.А.) , Зимоньки (вихователь Гавриляко Ю.В.) в величезній родині дітей на святково прибраному майдані.
Велично, як годиться, біля самісінької печі накрили святкові столи господині вишитими рушниками, а на них – вареники, духмяний чай, бублики. Сама Масляна, що на сонце схожа, на підвищенні прибрана стояла та посмішкою радо всю гостину зустрічала.
Талановиті ведучі свята, хустками закосичені, Парубець Н.Г., Бабич А.В. емоційно, завзято, з шанобою звичаїв і обрядів, проводили це свято. Разом із музичним керівником Нагорною І.В., створили емоційно-піднесений настрій, особливий колорит рідного нам свята . Тут ігри були, і вареники запашні, що упліталися за дві щоки і «Лисячого хвоста» гуртом ловили,і яскраве Сонце-колесо водили, і веснянок співали, і Весну прославляли та Зиму проводжали…
Вирувало, співало, посміхалося всім-усім і дорослим, і малим улюблене свято Масляної.
Від усієї душі вітаємо і Вас з прадавнім святом. Бажаємо свята веселого, ситого і багатого . Нехай попрощається зі своїми правами Зима, а разом з холодами підуть усі негаразди, печалі і тривоги з землі рідної української і настане квітуча Весна.

Директор ЗДО №13 Н.М.Примушко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь