Жителька Китаю: чим менше ви будете знаходитися на людях, тим краще для вас

 

 

 

 

Багато ніжинців по-різному реагують на карантин: штучно придумано, забобони, дурниці, маски не допомагають, піду пройдусь по магазинах, сходжу на базар, поїду на Київ і таке інше… По місту ходять люди майже всі без захисних масок, така ж картина спостерігається в установах та організаціях (в закритих приміщеннях, де скупчення людей).

Пише сайт «Нежатин»

Є правила дотримання дорожнього руху, правила поведінки з вогнем, тощо: люди до цього звикли. Але також є елементарні правила поведінки під час епідемії: надягати маски всім, вони захищають вас на 50% – це вже немало! Без нагальної потреби не з’являтися у громадських місцях, мити і обробляти руки. Люди чогось нехтують цими правилами, або створюють паніку або просто сміються…Але, ви ж не смієтеся коли водій за кермом їде не дотримуючись ніяких правил…

Нещодавно у мережі Фейсбук Мария Бритал, яка пережила спалах корона вірусу в Китаїї,  детально описала, як саме поводило себе населення Китаю, завдяки чому епідемію побороли за кілька місяців.

Чим менше ви будете знаходитися на людях, тим краще для вас

На вулицю і в громадських місцях можна було виходити тільки в масці.

Від вашої самодисципліни і як би пафосно це не звучало –

цивільної відповідальності залежить зараз дуже багато!

 

 

 

Друзі мої.

Як людина, яка пережила спалах короновірусу в Китаї і досі тут живе, і, читає всі  новини про це … напевно, я готова для того, щоб написати тут невеликий пост про те, як пережити короновірус і світову істерію.

Та й відразу хочу сказати, що у нас на Хайнані зараз одне з найбезпечніших місць у світі. Ось в усіх відношеннях.

Та й Китай оживає і починаэ жити звичайним життям. (І це при тому, що всі запобіжні заходи до сих пір зберігаються всюди)

Як Китай впорався з цією заразою:

У всьому Китаї відразу (практично через тиждень) був введений режим НС;

Були закриті ВСІ школи, університети, виробництва, кінотеатри, ресторани, торгові центри, таксі, тобто всі масові місця. Працювали тільки продуктові магазини і аптеки.

Транспортне сполучення між містами для населення було перервано.

При найменшій підозрі на вірус – в лікарню, до остаточного діагнозу.

Громадський транспорт ходив, але в обмеженій кількості.

Всі люди! Так так – всі  1.5 млрд. людей (за винятком медпрацівників і тих, хто ну просто необхідний був на робочих місцях) були посаджені на карантин по домівках (і порожні вулиці в містах – це не тому що всі вимерли від хвороби, а всі будинки просто сиділи) тобто: вийти з дому міг тільки один член сім’ї 1 раз в 2-3 дня в магазин за продуктами. При цьому, якщо ти виходиш з дому, то у тебе людина, яка відповідає за цей будинок міряє температуру при виході з будинку і вході назад і записує хто і куди пішов. У магазинах і будь-яких громадських місцях також вимірюють температуру.

І так! Вражаюча, для нас російських, самодисципліна всього Китаю. Я була вражена в черговий раз.

Маленьке відхилення: в магазинах все було. Ну … ось чесно, поклавши руку на серце, на самому початку всієї цієї епідемії може перший тиждень були перебої з продуктами в магазині, але потім все налагодилося. А найголовніше ціни ось як були, так і залишилися. «Під страхом смертної кари». Та ще й масок цілий місяць просто не було ніде в продажу. Це зрозуміло. Все йшло в Ухань. Але! при цьому раз на кілька днів маски видавалися всім по кілька штук в руки.

І за неповний місяць були перепрофільовані і створені з нуля декілька виробництв масок і інших медичних речей. Проблема була вирішена за пару тижнів.

На вулицю і в громадських місцях можна було виходити тільки в масці.

Так! Все ось прям в унісон говорять: маски – це все дурниця. Вони ні від чого не допомагають. Типу в масках повинні ходити тільки хворі … А типу то, що хвора людина повинен вдома сидіти – а не по вулиці ходити?!?

А ось все і не так. Допомагають. Та ще й як. І ось мільярд НЕ хворих в Китаї – це пряме підтвердження.

Так що перше:

Це – Маска – всюди в громадському місці.

Рукавички.

Плюс окуляри. Та хоч сонцезахисні. Так-так, саме вони. Найкраще ті, що прилягають щільно до обличчя.

Друге: як нас в дитинстві вчили – мийте руки і обличчя після будь-якого відвідування вулиці. І не лізьте на вулиці своїми руками собі в обличчя і очі !!!

Тут в Китаї, до речі, в будь-якому місці громадському зараз стоїть флакон з знезаражувальною рідиною.

Третє: по-можливості обмежити будь-яке відвідування місць, де багато народу. (І так. Ви ж пам’ятаєте, якщо треба йти або їхати туди, де скупчення людей, то МАСКА Вам на допомогу !!!)

Четверте: підтримуємо імунітет. Побільше часнику, імбиру, лимона і всілякі смачні лікарські  рослини.

П’яте – не дай Бог ви захворіли, з ознаками вірусу (сухий кашель і температура) Ніякого самолікування. Відразу телефонуємо лікарю.

Зрозуміло, що якщо у вас банальне ГРВІ – сидимо вдома і лікуємося, не піддаючи свій організм стресу додатковому.

Шосте – до вірусу найбільше схильні люди похилого віку і люди з ослабленим імунітетом. Так що оберігаємо своїх близьких і при можливості нехай вони сидять поки вдома. Та й не тільки вони. Чим менше ви будете знаходиться на людях, тим краще для вас.

Найголовніше – це не спускати зараз все на російське «авось» і нашу безстрашність. Типу: і так зійде, як говорилося в старому доброму мультику.

Так що від вашої самодисципліни і як би пафосно це не звучало – цивільної відповідальності залежить зараз дуже багато. Ніякої добрий дядечко у вигляді держави не прийде Вас рятувати.

Так що: підтримуємо імунітет, миємо руки, не панікуємо і носимо маски.

І при найменшій підозрі на вірус – телефонуй!

Бережіть себе

З любов’ю з Китаю.

Хайнань 🌴

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь