На що спрямують 117 млн грн, виділених на боротьбу з коронавірусом на Чернігівщині

 

 

 

 

20 березня депутати Чернігівської облради підтримали  програму з діагностики та лікування на території області інфекції, викликаної COVID-19, розглянуту під час позачергової сесії обласної ради.

На неї було виділено 117 млн грн з обласного бюджету на протидію поширенню коронавірусу. Засідання сесії було закритим для ЗМІ, транслювалося онлайн, а значна кількість депутатів була в масках. Обласна програма ставить за мету: надання населенню своєчасних та ефективних медичних послуг з діагностики та лікування коронавірусної інфекції COVID-19, збереження здоров’я медичних працівників, задіяних у наданні медичної допомоги хворим на COVID-19, проведення стимулювання оплати їхньоï праці з метою запобiгання плинностi кадрів. У пояснювальній записці до документа вказується, що актуальність цієї програми визначена необхідністю забезпечення закладів охорони здоров’я області засобами для специфічної діагностики інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19, створення незнижувального запасу лікарських засобів та засобів дезінфекції, поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я та необхідністю створення умов для безпечної діяльності медичних працівників у закладах, де буде надаватися стаціонарна медична допомога пацієнтам з COVID-19.

Загальний кошторис програми на 2020 рік становить 117 млн грн з обласного бюджету. При цьому 3,5 млн грн планується витратити на тестування пацієнтів (у тексті згадується про всіх хворих на ГРВІ), 22 млн грн – на забезпечення медичних працівників засобами індивідуального захисту і стільки ж – на забезпечення медикаментами відділень, де будуть лікувати хворих на коронавірус. Найбільшу суму коштів – 57 млн грн – витратять на придбання медичного обладнання, дооснащення відділень і палат інтенсивної терапії. На стимулювання медичних працівників мають намір витратити 10 млн грн.

Джерело: cheline.com.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь