У Чернігова з’явиться власна лабораторія для діагностування коронавірусу

 

 

 

 

Лабораторію для діагностування коронавірусу замовили для Чернігова. Привезти її мають із Києва на початку наступного тижня. Про це Суспільному розповів голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко.

«Це сучасне німецьке обладнання, воно здійснює діагностику за принципом полімеразної ланцюгової реакції. Це найбільш сучасний золотий стандарт в дослідженнях. Є 100-відстокова гарантія і 100% кінцевий результат», – сказав голова чернігівсьої облдержадміністрації.

За словами Андрія Прокопенка, лабораторія коштує 645 тисяч гривень. Гроші на неї дали підприємці.

«Я виділив свою зарплату місячну – 45 тисяч гривень. І звернувся до бізнесу. Якщо б ми робили це через тендерні процедури, чекали, поки обласна рада затвердить програму, потім виділялись кошти, і через 20 днів… Була б проблема, його б просто не було».

Обладнання передадуть обласному лабораторному центру. Тести на коронавірус, сказав Андрій Прокопенко, робитимуть безкоштовно, але якщо для цього будуть показання.

«Зранку зробили, ввечері є вже готовий тест. Не так, як зараз ми чекаємо 2-3 дні, поки відправлять, привезуть, це робиться в Києві, з багатьох областей воно туди приїжджає. Загалом далі можна буде робити на вірусні гепатити, на герпес, на різні. Всі віруси воно визначає», – сказав Андрій Прокопенко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь