Коли почнуть продавати квитки на електрички?

 

 

 

 

Першими запустять приміські електрички, а потім – поїзди далекого прямування.

Рух всіх типів поїздів в Україні планують відновити раніше, ніж планувалося.

Про це в ефірі «1 1» заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, правда, точну дату не назвав, передає НАРОДНА ПРАВДА.

За його словами, першими запустять приміські електрички, а потім — поїзди далекого прямування. Почнуть з південних напрямків, де епідеміологічна ситуація не така складна. Він також зазначив, що курсуватимуть і міжнародні поїзди, якими українці зможуть повернутися додому, не чекаючи евакуаційних авіарейсів.

Запуск поїздів буде залежати від рішення комісій з питань техногенної та екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на місцях — в регіонах, де ситуація буде в межах норми, карантин послаблять.

«Робити висадку можна, а підбирати пасажирів — за логікою прийнятих рішень, це буде не раціонально і піддасть небезпеці інших пасажирів. Треба пам’ятати, що транспорт — це не тільки підвищення мобільності, але й поширення хвороби», — заявив Криклій.

Він анонсував початок продажу залізничних квитків з середи, 27 травня, або з четверга, 28 травня. Ціни обіцяють не піднімати, хоча, за словами міністра, вони все ж подорожчають. Це пов’язано з літнім сезоном відпусток, коли попит зростає. Владислав Криклій також зазначив, що кожен рік з червня і до кінця серпня квитки продають за підвищеним коефіцієнтом — плюс 7% до тарифу.

Пасажирів попереджають, що на вокзал потрібно буде прибувати заздалегідь — з урахуванням часу, необхідного на температурний скринінг перед посадкою у вагон. Не пустять у вагон і без індивідуальних засобів захисту — масок.

За словами Владислава Криклія, авіасполучення між регіонами України, де немає загрозливої ситуації із захворюванням коронавирусной інфекцією, планують відкрити раніше, ніж анонсували — тобто, ще до 15 червня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь