Олександр Ігнатюк: забезпечимо ніжинцям задоволену посмішку від життя в місті

 

 

 

 

Від посмішки світ стає світлішим. Ця фраза знайома нам з дитинства і піднімає настрій у дорослому житті. І саме з такою цитатою йде по життю відомий у Ніжині стоматолог і наразі виконуючий обов’язки головного лікаря Ніжинської стоматологічної поліклініки Олександр Ігнатюк. Небагатослівний, але рішучий у справах, він став справжнім професіоналам у своїй професії. Про те, як з нею пов’язав своє життя журналісти запитали власне у самого Олександра.

Як давно працюєте лікарем?

Як багато у нашому житті відіграє посмішка. Усі знайомства починаються з неї. Саме вона покращить нам настрій у будь-яку погоду. Але щоб посмішка була гарною, треба мати здорові та красиві зуби. Саме тому я обрав цю професію і з 2009 року працюю лікарем – стоматологом .

Що більш за все любите у своїй професії?

— Абсолютно все. Я люблю людей, я люблю спілкуватися з ними. Любити людей — це 50% успіху. Мені подобається, коли мої пацієнти йдуть від мене і посміхаються. Взагалі, щаслива та людина, яка любить свою роботу.

Якої принципової позиції дотримуєтесь?

Мені дуже подобається вислів «Здоров’я-це ще не все. Але все ніщо, коли немає здоров’я». Це мій принцип, бо я вважаю здоров’я одним із двох безцінних речей, які може мати людина. Друга безцінна річ – це свобода. Нині Україна переживає складний економічний період. У людей значна кількість різноманітних стресових ситуацій, тому я намагаюся прививати колективу і пацієнтам позитивне ставлення до життя. Треба навчитися бачити не лише негаразди, а й позитив. Тоді й імунітет буде сильнішим, і здоров’я кращим.

 Якою бачите медицину в Ніжині через 5 років?

Медицина ніколи не була безкоштовною, просто платить або держава, або страхова компанія, або сам пацієнт.

Щодня вчені, медики та інженери працюють над тим, аби медицина розвивалася та отримувала якнайбільше можливостей для лікування пацієнтів. Мета – досягти такого рівня, коли вилікувати можна буде всі хвороби, навіть ті, які на сьогодні вважаються невиліковними, або й взагалі невідомими.
Однією з найбільш дієвих галузей може стати прецизійна (від англ. precise – точна) медицина, яка націлена на те, щоб розробити індивідуальні способи лікування для кожного пацієнта та відмовитися від шаблонного підходу у сфері охорони здоров’я. До речі, в США ще 2015 року в цю галузь було інвестовано 215 мільйонів доларів. Тому яка буде медицина в майбутньому залежить від держави та її фінансування.

Окрім лікарської діяльності, Олександр є діючим депутатом Ніжинської міської ради від ВО «Батьківщина». Головним своїм принципом вважає – захищати питання медицини і безпечного життя ніжинців. Як дізнались, він збирається продовжувати свою депутатську справу.

«За час перебування у раді, ввесь час опікувався медициною сферою, у чому є професіоналом. При прийнятті будь-яких рішень був принциповим, справедливим, мав свої погляди  на всі ситуації і виважено віддавав свій голос на користь громади. Наразі керую роботою комунального закладу, веду лікарську документацію та постійно удосконалюю свій професійний рівень. У разі обрання буду продовжувати відстоювати інтереси медицини, освіти, спорту та захищати малозабезпечені верстви населення, забезпечувати медичне обслуговування на відповідній території. Перед собою маю чіткі задачі, серед яких: управляти закладами охорони здоров’я, організовувати їхнє матеріально-технічне та фінансове забезпечення; направляти видатки місцевого бюджету на програму підтримки медичних закладів або програму надання медичної допомоги», – резюмує Олександр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь