“Опора” звинувачує “Рідний дім” у непрямому підкупі виборців через катання на повітряній кулі

 

 

 

 

Непрямим підкупом виборців вважає громадянська мережа «ОПОРА» безкоштовні катання на повітряній кулі, організовані партією «Рідний дім» у Чернігові 16 жовтня. ОПОРА звернулась до поліції з відповідною заявою. Про це йдеться в офіційному пресрелізі громадської організації.

Спостерігачі також повідомили, що попередня агітація відбувалась на офіційній сторінці партії “Рідний Дім” у мережі Фейсбук, де пропонували підписатись на сторінку партії, зробити репост з хештегом #яголосуюзаріднийдім. ОПОРА наголошує, що пропозиція супроводжувалася згадуванням назви партії Рідний дім, використанням символіки та логотипів партії.

Додатково до агітації була надана пропозиція для виборців у виді послуги – піднятися над містом на повітряній кулі, якщо ти виконав всі умови репосту та показав його на місті старту повітряної кулі – центральній площі міста. За інформацією від спостерігачів ОПОРИ – послуга надавалася невідомими особами.

«Опора» звинувачує «Рідний дім» у непрямому підкупі виборців через катання на повітряній куліФОТО: ОПОРА

«Опора» звинувачує «Рідний дім» у непрямому підкупі виборців через катання на повітряній кулі

В свою чергу, заступник міського голови Олександр Ломако в програмі “Виборчий округ”, що виходить на Суспільному, не вбачає катання на кулі підкупом виборців.

«Там немає жодного підкупу виборців. Гроші людям не роздають, вони там катаються собі. 9000 політ на кулі коштує, за одну годину на кулі можуть покататися близько 60 людей – по 4 людини за один раз. Куля працювала 6 годин. Собівартість катання однієї людини склала декілька десятків гривень, що не є підкупом», – сказав Ломако.

Джерело: suspilne.media

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь