Скільки вже на розгляд суду у Ніжині направлено протоколів щодо ігнорування карантину

 

 

 

 

6 листопада, ВРУ проголосувала за закон про внесення змін до КУпАП. Мова йде про доповнення вже відомої нам статті 44-3 КУпАП частиною другою, яка передбачає відповідальність за «Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно».

Про це на щотижневій оперативній нараді при міському голові повідомила начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.

“Звертаю Вашу увагу на те, що штрафи за дане порушення (а це від 170 до 255 грн.) зможуть накладати і самі поліцейські на місці виявлення правопорушення. Це означає, що матеріали адміністративного протоколу не будуть направлятися до суду. Поліцейський на місці зможе розглянути справу про дане адміністративне правопорушення та прийняти рішення про накладення стягнення у вигляді штрафу”, – зазначила вона.

За механізмом набрання чинності даним законом, його має підписати голова ВРУ та Президент України, після чого він буде оприлюднений у передбачений законом спосіб. На день наступний за днем опублікування (ми очікуємо, що це буде вже до кінця цього тижня!) зміни до КУпАП набудуть чинності і тоді покарання за свідоме ігнорування вимог щодо носіння захисних масок у будівлях та транспорті стане реальним.

До того часу всі протоколи за ст. 44-3 КУпАП направляємо на розгляд до суду. За минулий тиждень у Ніжині таких складено 11.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь