Як вибрати сукню для дівчинки: поради мам

Якщо ви збираєтеся подарувати маленькій донечці, онуці чи племінниці нову сукню, варто поставитися до її вибору відповідально. Дитяче плаття з вишивкою в Запоріжжі — це не лише елемент гардеробу, а важливий образ у фантазії маленької принцеси. Не помилитися з вибором і точно потішити дитину допоможе наша стаття.

Як правильно вибрати практичну сукню?

Коли йдеться про дитячий одяг, важливо, щоб він був не лише красивим, але й практичним. Адже дитина не завжди обережні, тож це треба враховувати, аби після першого ж носіння одяг не відправився на смітник.

Ось кілька критеріїв, які допоможуть підібрати практичне плаття:

  • склад тканини. Подумайте, чи грітиме одяг в холодну пору (якщо вибираєте зимове або демісезонне вбрання), чи даватиме шкірі дихати, як швидко він розтягнеться та втратить вигляд. Оптимальний варіант — бавовна з однією десятою частиною синтетики, а для зими бажано, щоб у складі також була шерсть;
  • маркість кольору. Дітям часто подобаються сукні білого, рожевого, жовтого кольору, проте їх пранню може стати справжніми тортурами для мам. Дитяча моторика розвивається аж до підліткового віку, тож дитина може випадково пролити на одяг сік, впустити їжу тощо. Намагайтесь вибирати відтінки, на яких плями будуть не так помітні;
  • стійкість кольору. Дитячі речі перуться частіше та переважно в більш гарячій воді, тож сукня з нестійким яскравим кольором буде сильно линяти та бруднити інші речі в пралці.

Вибираючи практичну сукню дитині, пам’ятайте: практичність для дитини — не те саме, що для мами. Надмірна кількість ґудзиків, багато декоративних деталей, вузький чи, навпаки, занадто широкий поділ — це все ознаки непрактичного дитячого плаття.

Розмір і фасон

Вибираючи сукню для дитини за розміром, важливо уточнити, з розмірною сіткою якої країни ви маєте справу, адже вони можуть суттєво відрізнятися. Також врахуйте швидкість зростання та особливості статури дівчинки, адже маленькі діти зростають непропорційно.

Брати сукню розмір-у-розмір точно не варто з двох причин. По-перше, дитині може бути не дуже зручно, особливо якщо вона дуже активна. А по-друге, дівчинка швидко виросте і сукня стане малою.

Що стосується фасону, то тут важливо визначитися з призначенням. Поставте собі питання, це буде вихідна сукня, домашня, шкільна чи, може, для ігор на майданчику? Фасон повністю визначається призначенням одягу.

Окрема тема — сукні для особливих приводів. Наприклад, для хрестин або першого причастя. Тут можна сказати одне: добре, що до дитячого одягу не висуваються такі жорсткі критерії, як до дорослого. Потрібна сукня на хрестини — беріть світлу, точно не помилитеся.

Наскільки враховувати думку дитини?

«Чи подобається дитині» — теж важливий критерій. Причому дитяче «подобається/не подобається» починається уже років з трьох. У цьому питанні можна виділити кілька аспектів:

  • іноді мамі слід наполягти та вибрати більш практичну сукню, ніж подобається дитині. З іншого боку, як можна підібрати плаття 12-річній дитині, зовсім не спитавши її думки? З погляду педагогіки, ростити дитину з думкою, що її погляд не має значення, — дуже погана ідея;
  • деякі діти дорослішають швидше за інших. Ваша малеча може почуватися некомфортно, вбираючи сукню подібного крою, що й в однолітків;
  • купувати абсолютно непрактичні моделі, наприклад, до свята, тільки на прохання дитини теж іноді корисно. Будь-яка дівчинка має знати, що мрії іноді збуваються. Але дотримуйтесь золотої середини та не переборщіть з поступками: інакше потім буде складно схилити дитину до більш практичного одягу.

Дитяча сукня — особлива частина гардеробу, якій надається вагоме значення. Тож намагайтеся досягти компромісу між практичністю та красою так, щоб модель подобалася дитині та вам одночасно.


Джерело: матеріали сайту Zakupka.com.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь