Як можна зберегти молодість за допомогою морозива

 

 

 

 

Але старінню запобігає лише функціональне морозиво. Звичайне лише збільшить ризик акне.

Про те, як зробити функціональне морозиво, розповів білоруський лікар Андрій Біловешкін, к. м. н., автор і ведучий навчальних семінарів із ресурсів здоров’я.

Рецепт простий: розплавивши звичайне морозиво, слід додати 24 мг астаксантину (витиснувши з капсул) і знову заморозити.

Лікар нагадує, що регулярне споживання астаксантину уповільнює старіння шкіри, так само як і інших каротиноїдів. Він розповідає про дослідження, у рамках якого молодих піддослідних годували 4 тижні звичайним морозивом, морозивом із лікопеном і порівнювали з контрольною групою, вивчаючи їхні показники шкіри і крові.

Виявилося, що місяць щоденного морозива вплинув на шкіру (збільшення десквамації корнеоцитів), збільшивши ризик акне. А ось лікопен накопичився в шкірі й запобіг негативній її зміні від морозива, знизив кількість патогенної шкірної мікрофлори, а крім цього — знизив показники окисного стресу, в тому числі рівень окислених ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності — один із класів ліпопротеїнів плазми крові, мають високі проатерогенні властивості, є однією з основних транспортних форм холестерину у крові  GreenPost).

«Глікостаріння та фотостаріння шкіри можна сповільнити, зокрема харчовими підходами.

Це не означає, що потрібно їсти морозиво з каротиноїдами, а краще збільшити кількість зелені, овочів і фруктів, багатою ними. Це спрацює куди краще», — вважає Андрій Біловешкін.

Джерело: greenpost.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь