Любителі макаронів, агов! Сьогодні ваш день!

 

 

 

 

Уявіть собі тарілку з гарячими, тільки що приготованими спагетті в густому томатному соусі, приправленими шматочками підсмаженої копченої ковбаски, чорними оливками та грибами…
Якщо ця картина не залишила вас байдужим, то кожен рік 25 жовтня ви можете приєднуватися до святкування Всесвітнього дня макаронних виробів – дня, присвяченого макаронам всіх видів, любителям макаронів, виробникам макаронів, дискусіям на тему макаронів…
Існує понад 600 видів макаронів, відомих людству, і їх назви описують їх форму. Спагеті ( «шнури»), вермішель («маленькі черви»), ротіні ( «спіралі»), фузіллі ( «мотузки»), тортеллини ( «маленькі тістечка»), лінгвіні ( «маленькі язички»), кончільі ( «раковини» ), феттучині ( «маленькі стрічки»), пенне ( «пір’я») і капелліні ( «тонке волосся») – це маленькі ласощі, без яких важко уявити собі сучасну кухню.
 А ви любите макарони? Часто їх готуєте? Поцікавилися журналісти сайту Нежатин у ніжинців.

Ксенія Вольховська, працює в Ніжинському дитячому будинку-інтернаті:


– Макарони в раціоні моєї родини займають велику частку, макарони – улюблена страва моєї донечки, особливо – ПАСТА КАРБОНАРО та звичайні макарони-метелики із твердих сортів пшениці з вершковим маслом та сиром! Особисто я обожнюю фаршировані макарони каннелоні.

Ось Вам рецепт: чим більше будуть макарони – тим простіше і швидше буде їх фарширувати. М’ясо можна використовувати будь-яке, у мене курятина.

Інгредієнти: Макарони 300 г М’ясо 0,5 кг Цибуля ріпчаста 2 шт. Сіль та приправи за смаком Вершкове масло Томати 2 шт. (За бажанням) Твердий сир 200 – 300 гр Інгредієнти для соусу: Цибуля ріпчаста 1 шт. Шампіньйони 300-400 гр Сметана 0.5 л Борошно 2 ст.л. Вершкове масло Сіль та спеції за смаком Лавровий лист 1-2 шт. Рецепт приготування: 1. М’ясо перекрутити на м’ясорубку разом з цибулею; 2. На розігріту сковороду з вершковим маслом викладаємо фарш, солимо і перчимо по смаку і обсмажуємо хвилин 10. Обсмажувати фарш потрібно до випаровування м’ясного соку. 3. Для приготування соусу дрібно нарізаємо цибулю та гриби, я люблю шампіньйони. 4. На сухій сковороді обсмажити до кремового кольору (1 хв.) пару столових ложок борошна – його ми потім будемо додавати в соус. 5. На розігріту сковороду з вершковим маслом викладаємо нарізані цибулю та шампіньйони, коли цибуля стала набувати золотистого кольору, додаємо сюди борошно, перемішуємо і додаємо сметану, перемішуємо. Додати сіль і приправи за смаком. В кінці додаємо лавровий лист і перець. 6.У підсоленій воді відварити макарони до напівготовності – приблизно 5-7 хвилин, щоб вони були не твердими, але і не дуже м’якими. 7. Наповнюємо макарони фаршем, укладаючи фарш в кожну макаронину якомога щільніше. І викладаємо нафаршировані макарони щільно один до одного. Макарони можна укласти як в один, так і в два шари. 8. Звеху на макарони виливаємо соус і рівномірно його розподіляємо. Якщо рідини мало і соус занадто густий, можна додати води, щоб макарони не залишилися сирими, адже для приготування їм потрібно достатньо вологи. При бажанні, можна викласти шар томатів, нарізаний кільцями. 9.Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин, потім, дістаємо та посипаємо натертим твердим сиром. Та повертаємо в духовку ще на 7-10 хв.

Макарони готові. Смачного!

Олександр Турчинов, спеціаліст НДУ імені Миколи Гоголя:

– Макарони люблю з дитинства, як же без них? А готувати люблю макарони по-флотськи. Це просто, смачно і ситно! Готую в такий спосіб разів 2-3 на місяць. Мені однаково смакують як макарони з м’ясом, так і… з цукром!

Навчився їх готувати ще в сьомому класі. Пам’ятаю, це був урок праці, саме тоді я й спробував приготувати солодкі макарони. Дещо незвично, але мені прийшлося до смаку.

 

Ольга Іванченко, журналіст газети “Гарт”:
– Раніше готувала макарони раз у місяць, Рецепт – примітивний: відварювала, промивала водою з крана, потім – на пательню, з додаванням фаршу, вершкового масла і меленого духмяного перцю. Та згодом зрозуміла, що макарони – це зло. Від них швидко набирають вагу. Тож перейшла на вироби виключно із твердих сортів пшениці (таке рекомендують дієтологи). Зараз через стан свого здоров*я сиджу на суворій дієті. Обходжуся без макаронів. Замість них – пшоняна каша і вівсянка.
Олександр Желіба, доцент кафедри політології, права та філософії історико-юридичного факультету НДУ імені Миколи Гоголя, кандидат педагогічних наук:
– Макарони шакарнюча річ, якщо є добрий томатний кетчуп та якийсь м’ясний додаток, особливо смажений. Мені складно виділяти окремі сорти, я їх класифікую за формою та швидкістю приготування. Гм… Коли поспішаєш, то павутинка – саме те. З відчуттів добрі твердосортні. Фірмового рецепту приготування макаронів не маю. Просто люблю їх заправляти величезною кількістю томатного кетчупу. Щоб аж капало.
Анжеліка Тимченко, молодіжна працівниця, тренерка, фасилітаторка, менторка, громадська діячка:
– Щодо макаронів,то люблю в ресторанах експериментувати різними видами пасти. Найсмачнішу до речі готує мій друг у Львові. То просто космічні пасти. Вдома люблю спагетті з приправами, тертим сиром та гірчицею по-французьки. Але зловживати такими смаколиками не варто.
Наталія Нікітіна, працівниця КП “НУВКГ”:
– Готуємо макарони часто, це швидко і зручно. Найкращі рецепти приготування звичайно належать італійцям і наш улюблений рецепт запозичений саме з цієї країни. Рецепт дуже простий і смачний.
Потрібна упаковка макарон твердих сортів, сметана, копчений хребет лосося. Відварюємо макарони у солоній воді, паралельно готуємо заправку. Відділяємо м’ясо від хребта і декілька хвилин піджарюємо на сковорідці. Потім до риби додаємо сметану і доводимо до кипіння. Відварені макарони проціджуємо і виступаємо у сковорідку. Все гарно перемішуємо і паста готова.
Це дійсно смачно і швидко.
Ну й наостанок цікавий факт. Якщо скласти у довжину усі макарони, які з’їдають люди у світі за рік, то це становитиме 600 000 000 км. Цього достатньо, щоб обмотати планету Земля 15 000 разів.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь