Чому із металів особливо цінується золото?

 

 

 

 

Золото цінується багатьма народами упродовж тисячоліть. Його використовують по-різному. Як засіб розрахунків та накопичення статків. Для оздоблення оселі й створення елементів космічних та інших технологій. Особливо цінуються прикраси із золота, які передаються із покоління в покоління, не втрачаючи свого бездоганного вигляду.

photo-1586878340978-f9ca47ad7d72?ixlib=rb-4.0.3&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1470&q=80

Характеристики та переваги золота

Головною перевагою золота є його довговічність. Воно не втрачає свій вигляд під дією повітря, води та сонячних променів, не вступає у хімічні реакції з більшістю речовин, крім деяких кислот. А оскільки золото — це рідкісний метал, його запаси обмежені, то й коштує воно дорого.

Переваги золота:

  • не піддається корозії на відміну від інших металів;
  • не тьмяніє — якщо срібло чорніє, а мідь зеленіє, то золото зберігає свій вигляд протягом століть;
  • не окислюється, тому абсолютно безпечне у використанні;
  • м’яке та пластичне, що дозволяє ювелірам створювати вигадливі плетіння та візерунки;
  • має гарний вигляд, вдало поєднується з різним дорогоцінним камінням;
  • може бути глянцеве або матове, жовте або біле, залежно від сплаву.

Обираючи прикраси, більшість людей віддає перевагу золоту. Єдине, що може стримувати такий вибір — це висока вартість виробів. Але навіть якщо на золотий браслет жіночий ціна і кусається, то варто накопичити грошей і все-таки купити таку прикрасу. Тому що дешевший варіант, наприклад, зі срібла може втратити свій вигляд з часом. Золоті ж прикраси знаходять на місцях корабельних трощ, і вони навіть за десятки років під водою не втрачають свої властивості та гарний стан.

У чому особливість золотих прикрас

Золоті вироби завжди високо цінувалися: фараони прикрашали своє житло цим дорогоцінним металом, багатії зберігали свої статки в золотих зливках, для людей у давнину золото символізувало життя, тепло та владу, оскільки його колір асоціювався з кольором сонця. В сучасному світі золото, крім високої матеріальної цінності, також зберігає особливий символізм: каблучка на заручини, вінчальні обручки, хрестики та ланцюжки для хрещення в більшості випадків обирають саме з цього дорогоцінного металу.

Особливості золотих прикрас:

  • часто їх використовують як талісман, оберіг;
  • їх передають із покоління в покоління як сімейну реліквію;
  • це підкреслення соціального статусу людини та її статку, успіху;
  • прикраси із золота — ідеальний варіант для урочистих подій;
  • з медичної точки зору золоті вироби нормалізують серцебиття, тиск, заспокоюють та знімають втому;
  • покупка золотих виробів — хороше капіталовкладення, оскільки вартість золота з часом лише зростає.

Золото — це благородний метал, майже всі прикраси з нього мають неперевершений вигляд. Обираючи коштовності, прислухайтеся до свого відчуття, адже вони мають сподобатись і підійти саме вам. Можна врахувати, інкрустація яким дорогоцінним камінням підходить під ваш знак зодіаку, щоб аксесуар став не лише прикрасою, а й справжнім талісманом.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь