Викладач Ніжинського вузу опікується кажаном

 

 

 

 

Вухастий, сонний та безпорадний кажан… Саме такого знайшли ніжинці у себе на балконі. 

Так, інколи люди знаходять їх у себе в домівках, на балконах (куди кажани потрапляють через відчинені вікна), або під стінами домів (вони можуть випасти із зимових схованок у нішах будинку) або й в інших несподіваних місцях. У таких випадках кажани як ніколи потребують нашої допомоги.

На балконі у ніжинців оселився кажан. Знайшли його випадково – розбирали балкон, а там таке… Про це написали в одній із ніжинських спільнот у мережі Фейсбук.

І недаремно. Відгукнувся старший викладач кафедри біології НДУ імені Миколи Гоголя Борис Кедров. Фахівець забрав кажанчика та буде ним опікуватися.

«Тваринка тепер спить у коридорі мого будинку, – пояснив Борис Юрійович (будинок приватний, авт.). – Йому комфортно, бо там прохолодно. Хлопчик це чи дівчинка, ще не з’ясовували, адже намагалися менше турбувати це створіння. Трохи згодом зважимо його. Якщо маси тіла буде достатньо, то кажана можна випустити на вулицю (це ще й умови, що погодні умови дозволятимуть, нічна температура має становити не менше +5). Якщо ні, то потрібно помістити тварину в мішечок і в холодильник, дрімати до весни… При температурі +5-7 вони прекрасно там себе почувають».

Фото Andre Kedrov

–       Якою має бути вага тваринки, аби відпустити його?

–       26-28 грам. Поки вони сонні, ними можна легко маніпулювати. Нагріти, розбудити й навіть нагодувати.

–       Нагодувати чим?

–       Кажани полюбляють їсти комах під назвою мучний хрущак. Ці комахи продаються в магазинах, але, на жаль, не в Ніжині. У разі чого доведеться йому замовляти харчі через інтернет.

–       Тобто, якщо кажана все таки не можна буде відпустити «у вільне плавання», Ви готові надати йому під проживання свій холодильник?

–       Так. Він не заважатиме.

 Тож якщо хтось раптово виявить кажанів в себе на балконі, на даху чи десь ще, такі професіонали, як  Борис Кедров не залишать тварин у біді, і доглянуть, і допоможуть.

 Спілкувалася Валентина Пильник

Центральне фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь