День Соборності України відзначили в Ніжині. Фото

 

 

 

 

День Соборності України – велике державне свято. Ця особлива подія нагадує нам, що наша держава – соборна, єдина й неподільна, а ми, українці – єдині у своїх переконаннях та прагненнях збереження цілісності, незалежності та суверенності нашої Держави.

Сьогодні, 21 січня, напередодні цієї визначної дати, у Ніжині відбулися урочистості.

Повідомляє Нежатин.

 Біля меморіалу «Герої не вмирають» непереможно лунав Гімн України.

У своєму виступі секретар ради Юрій Хоменко нагадав історичні події, коли 3 січня 1919 року в м. Івано-Франківськ був укладений Акт злуки,  а 22 січня на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли партіоти нашої держави: було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

З промовою також виступив Сергій Чечин, Герой України, Почесний громадянин м. Ніжина, капелан, настоятель кафедрального собору “Всіх святих” м. Ніжина.   

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх Героїв, які віддали своє життя за майбутнє нашої країни. Присутні поклали квіти до Пам’ятного знаку “Герої не вмирають”.

Учасники заходу, молодь міста створила «живий ланцюг єдності», і урочистою ходою, через центральну площу, пройшла до пам’ятника Тарасу Шевченку, де відбулося покладання квітів до пам᾽ятника великого українця.

Фото Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь