Здобутки минулого року й робочі плани на майбутнє – розмова з Сергієм Охоньком

 

 

 

 

Минув важкий для кожного з нас 2022 рік. Як би там не було, але життя подовжується. Ніякий ворог не заборонить українцеві втілювати в життя задумане і впевнено йти вперед, навіть попри цю ненависну війну. Так і в Ніжині життя не стоїть на місці. Місто розвивається і вдосконалюється, щоб, з настанням нашої перемоги, розквітнути наповну.

Сьогоднішня наша розмова – з радником міського голови, депутатом Ніжинської міської ради Сергієм Охоньком, про рік минулий і плани на майбутнє.

-Сергію Миколайовичу, що для Вас є головним здобутком минулого року?

-Головний здобуток для нас всіх – це подвиг військових, які в лютому-березні 2022 року не впустили рашистську нечисть до нашого міста. Наші захисники, незламні й мужні воїни – це і є головний здобуток України по всім лініям оборони.

Що стосується безпосередньо нашого міста, то вважаю головним здобутком приєднання районної лікарні до громади міста. Так, це був дуже важкий і довгий процес, але він дав можливість створенню потужного медичного містечка, яке буде надавати якісну медичну допомогу не лише ніжинцям, а й усій громаді Ніжинського району.

-Ви говорите, що до прийняття цього виваженого рішення йшли довго й важко, чому так?..

-Мабуть, тому, що мало хто вірив у можливість цього. Переважна більшість вважала, що питання вирішено, і Ніжину це не вдасться реалізувати. Пам’ятаю, як важко ми вистояли на передостанній сесії районної ради і як майже ніхто не мав бажання відстоювати це питання… Але недарма кажуть, що життя вміло ставить всі крапки над “і”: ми залучилися підтримкою членів нашої команди, ситуація вирівнялася і прийшла до свого єдиноправильного, логічного завершення.

-Також не можу не згадати, як після повномасштабного вторгнення згуртовано працювали наші комунальники, фахфіці РЕМу, яких зусиль вони докладали, аби в тяжкі часи в місті був лад.

Варто відмітити роботу правоохоронних органів: криміногенна ситуація в Ніжині набагато зменшилася, у порівнянні з минулими роками.

Також минулого року проведено потужну роботу по грантам: місто отримало сонячні батареї енергозбереження та багато генераторів, і все це – безкоштовно.

Звісно, на 2022 рік у нас було багато задумів, планували втілити в життя багато проєктів, але не змогли цього всього реалізувати з початком повномасштабного вторгнення росії. Втім команді міського голови Олександра Кодоли вдалося провести ефективну роботу з покращення міжнародних звязків, по налагодженню комунікацій із європейськими фондами, які можуть в подальшому фінансувати проєкти відновлення та розвитку нашого міста. Проведено чимало зустрічей і підписано договори й меморандуми про співпрацю з багатьма містами. У Ніжина з’явилися нові міста-побратими, що дає можливість в майбутньому залучати фінансування й обмінюватися досвідом. Я вважаю, що це дуже потужний крок, і в цьому напрямку наша команда спрацювала на найкращому рівні. Разом з тим, підкреслю, що багато напрацювань ще не озвучені, вони – в роботі.

Поділіться з нашими читачами робочими планами на 2023 рік.

-Наша команда адаптувала стратегію розвитку міста до ситуації в країні, але вектор розвитку залишився незмінним. Його основний напрямок – це комфорт і безпека ніжинців.

У планах – будівництво нових укриттів для освітніх закладів міста, при цьому вони мають бути розташовані в густонаселених мікрорайонах, де б могли прихиститися і жителі багатоповерхівок. До того ж, усі укриття повинні мати подвійне використання: після нашої перемоги вони мають бути або паркінгами, або мати якесь інше вторинне ефективне використання.

Працюємо над проєктуванням нової лікарні, яка замінить невеличкі відділення, що розташовані по території лікарні, й буде сучасним корпусом, який вмістить їх всі.

Продовжуємо розпочаті нами проєкти з покращення тротуарної мережі міста, по відновленню доріг. Не зупиняємося на проєктах скверів та парків, які після війни мають бути відбудовані всі.

Щодо освітньої галузі – на ЗОШ №7 чекає комплексний ремонт.

Ведемо переговори щодо надання житла для тимчасово переміщених осіб.

Хочу підкреслити, що одним із пріоритетів роботи нашої команди є фінансування як проєктних, так і будівельних робіт не за рахунок бюджету громади, а за рахунок фондів грандів і бюджетів державного значення.

Тож планів маємо чимало… Є над чим працювати після нашої перемоги, яка, я вірю, скоро настане!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь