Жодного вцілілого будинку, – до Новоселівки під Черніговом починають повертатися люди

 

 

 

 

Новоселівка, село під Черніговом, в якому до війни жили близько тисячі людей. Після звільнення від російських військ його не впізнати  жодного вцілілого будинку. Суспільне поспілкувалося з людьми, які почали повертатися в село і розбирати завали.

Місиво з цегли, металу та особистих речей. Вщент спалені автівки.Новоселівка після звільнення від росіянФОТО: Суспільне Чернігів

Новоселівка після звільнення від росіян

Бомба, що не розірвалася, посеред дороги, та вирви глибші за людській зріст. Таких у селі Новоселівка з десяток.Вирви від бомбФОТО: Суспільне Чернігів

Вирви від бомб

Населений пункт розташований за 9 кілометрів від Чернігова. Він стояв на шляху російського війська. У селі не лишилося жодного вцілілого будинку. До війни тут проживали трохи більше 750 людей.Новоселівка після звільнення від росіянФОТО: Суспільне Чернігів

Новоселівка після звільнення від росіян

Володимир зміг повернутися після звільнення.ВолодимирФОТО: Суспільне Чернігів

Володимир

Вперше побачився з сусідкою та відшукав власну кішку.Кішка ВолодимираФОТО: Суспільне Чернігів

Кішка Володимира

Перед війною чоловік завершив ремонт. Замість альтанки – згарище, нею жодного разу не скористалися, він. Розтрощені сарай та гараж:

“Синок в мене, в липні буде 4 рочки, так йому кімнату тільки зробили. Вклалися, капець. Буквально за півтора роки. Тільки на це пішло 120 тисяч, просто утеплення, тільки одно воно й залишилося”.

Будинок чоловікаФОТО: Суспільне Чернігів

Будинок чоловіка

Володимир разом із родичами пережив у Новоселівці авіабомбардування, артобстріли та пожежі навколишніх будинків. Переховувались у підвалі. До війни чоловік займався пасажирськими перевезеннями маршрутом Чернігів-Київ. Під час війни довелося вивозити сусідів з-під обстрілів.

“Бабусь вивозив, попутно сусідів забрав, ще 10 чоловік вивіз. Залишився в місті, а потім скільки не рипався, мене сюди вже не пустили”, – розповідає чоловік.

Сусід Володимира, Богдан у вихідний наводить лад у власному напівзруйнованому будинку.

«Тільки зі зміни , наводжу порядок, намагаюсь щось зробити з дахом, бо після дощів починає стеля обвалюватися. Тут роботи дуже багато».

Сусід Володимира - БогданФОТО: Суспільне Чернігів

Сусід Володимира – Богдан

Більше дивіться у відео:

Джерело: suspilne.media

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь