Делегація з Франції – у Ніжині. Фото

 

 

 

 

Сьогодні Ніжин приймає поважних гостей із Франції.

З робочим візитом до нашого міста завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Франції Етьєн де Понсен та радник із питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні Олів’є Жако.

Гостей щиро зустрічали міський голова Олександр Кодола, заступник Сергій Смага, радник Сергій Охонько, секретар ради Юрій Хоменко. За давнім українським звичаєм дорогого гостя привітали в нашому місті духм’яним хлібом на вишитому українському рушнику.

Повідомляє Нежатин.

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції Етьєн де Понсен прибув до Ніжина з важливою місією: у планах Франції – допомогти Чернігівщині відновитися після руйнівних дій російської орди в нашому регіоні… Адже, на жаль, війна не обійшла стороною Ніжин, пошкоджено, а то зруйновано багато об’єктів, і наше місто потребує фінансової підтримки у відбудові.

Гостей запросили до великої зали міськвиконкому, де вони мали змогу переглянути відео про те, як постаждало від загарбників безпосередньо наше місто, поспілкуватися з місцевими журналістами та окреслити подальші кроки у наданні допомоги Чернігівщині та Ніжину.

На зустрічі були присутні й ніжинські школярі, які вивчають мелодійну французську мову в навчальних закладах нашого міста.

По закінченню прес-підходу делегація відвідала мікрорайон Ніжина, на який найбільше зазіхнула війна… Її відгомін ще залишив там свої страшні сліди…

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь