Заборона на будь-яке куріння в громадських місцях вступає в силу 11 липня

 

 

 

 

В Україні з 11 липня набувають чинності норми закону № 1978, якими забороняється паління електронних сигарет у громадських місцях, а також надається право місцевим органам влади визначати місця, вільні від куріння. 

Про це під час пресконференції сказала народна депутатка, членкиня Комітету ВР з питань здоров’я нації Лада Булах, пише «Укрінформ».

“Новітні норми цього закону за своєю черговістю набувають чинності. Зупинюсь на трьох з них, які 11 липня вже будуть де-юре імплементовані в життя і людей, і юридичних осіб в Україні.

Перша, найголовніша ціль цього закону — зменшення шкідливого впливу тютюну, заборона куріння в громадських місцях, вживання будь-яких видів нікотиновмісних продуктів для куріння, або тих, які горять, або тих, які нагріваються.

Друга норма, яка набуває чинності — це заборона куріння та ліквідація курилок. Це рудиметарна, архаїчна норма, коли кожного підприємця держава зобов’язувала мати таке місце, навіть якщо в його колективі ніхто не курить. Ми цю норму анулюємо, тому що немає безпечного куріння.

Третя норма — право для сільських, селищних, міських рад створювати вільні від місця куріння на постійній основі”, — розповіла Булах.

varta1.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь