“Надійні і якісно облаштовані сховища, це ще і надія на майбутнє, надія яка береже наше життя”. Олександр Кодола

 

 

 

 

4 липня у великому залі Ніжинської міської ради пройшла нарада з керівниками керуючих компаній, начальником Управління УЖКГ та Б, головами ОСББ та керівниками освітніх закладів що до приведення в порядок укриттів. Проводив її міський голова Ніжина Олександр Кодола. Всі ми розуміємо в який час живемо і які країни “сусіди” межують з нашою областю. Тому наша редакція впевнена, що актуальність проблеми не треба роз’яснювати.

В Ніжині на сьогодні нараховується 108 найпростіших укриттів та 53 протирадіаційні сховища .

Хочу повідомити, що наше місто перше в області, яке почало масштабні роботи в напрямку підготовки укриттів. Час, коли місто було в окупації, коли ми були під постійними обстрілами показав нам важливість цього напрямку. На жаль, до війни ми не були готові. І те, де в ті часи переховувались люди важко назвати повноцінним укриттям. Сьогодні, коли все більш менш спокійно ми повинні підготуватись. Адже наші “сусіди” не втрачають надії зламати за завоювати нашу країну. Всі ми віримо в ЗСУ, віримо в нашу Перемогу, але ж щоб її приблизити треба працювати! І надійний тил – неабиякий внесок у спільну справу! А якісні укриття для мирного населення і є основою справжнього сильного тилу. Над цим сьогодні повинні працювати всі. Міська влада та мешканці громади. Ми повинні іти назустріч один одному. Тільки так можна вирішити цю проблему, яка назрівала роками. Я звертаюсь до очільників керуючих компаній та голів ОСББ. Проведіть відповідну роботу серед населення. Обдумайте питання та підготуйте свої пропозиції. Всі вони будуть вивчені і на основі їх ми продовжимо нашу роботу“, – зазначив міський голова Олександр Кодола на початку зустрічі.

Далі обговорили можливі варіанти облаштування укриттів для мешканців міста.

Також опрацювали питання облаштування сховищ у міських закладах освіти.

“Всі знають, що навчальний процес у школах за пропозицією Міністерства освіти проходитиме у звичному режимі. Але ж ми розуміємо, що сигнали повітряної тривоги звучать не посто так. Наслідки ракетних ударів ми бачимо по всій Україні. Саме тому, на сьогодні, у нашому місті проводяться підготовчі роботи укритів у навчальних закладах. Дуже радий, що і колективи і батьки радо долучаються до робіт із цієї підготовки. Міською владою вже виділено 3 мільйони 44 тисячі гривень на облаштування таких укриттів. Тому упевнений що до початку навчального року ми будемо готові на належному рівні,” – повідомив присутніх Олесандр Михайлович.

Обговорили і питання приведення до належного стану укриттів у провідних медичних закладах міста.

Слід додати, про вагому роль наших іноземних партнерів у вирішенні питання укриттів. Нам допомагають і це радує. Від дружніх країн наша громада отримує генератори, засоби очищення води та інше. А це досить вагома підтримка!

На прикінці зустрічі міський голова зупинився на проблемах, які виникають при вирішенні даного питання: “Над облаштуванням надійних укриттів ми працюємо! Це все радує. Але є і проблеми. Це стосується укриттів у багатоквартирних будинках. Нажаль, не все населення міста усвідомлює усю серйозність ситуації. Багато де в будинках такі укриття просто завалені сміттям, або перероблені під “приватні” підвали. І дуже часто “винуватці” таких “перевтілень” сховищ не ідуть на контакт. Сподіваюсь що головами ОСББ та очільниками керуючих компаній буде проведено відповідну роботу із мешканцями будинків які вони представляють. Часи змінилися і всі повинні усвідомити, що час змінюватись і нам самим. Тільки так ми зможемо перемогти та збудувати нову сильну Україну! Велике будівництво буде обов’язково, але воно буде після Перемоги. А сьогодні ми повинні розуміти усю важливість того над чим працюємо. Надійні і якісно облаштовані сховища, це ще і надія на майбутнє, надія яка береже наше життя.

Світлана Охріменко

Головне фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь