Сьогодні Ніжин прощається з талановитим художником-іконописцем…

 

 

 

 

Сумна звістка сколихнула мистецький світ Ніжина. Пішов у засвіти відомий майстер образотворчого мистецтва, іконописець – Валерій Олексійович Ісаєнко.

Валерій Олексійович був багатогранним художником. У його творчому доробку можна зустріти як світський живопис, так і сакральний. Оздоблені майстром іконостаси прикрашають ніжинські храми Воздвиження Чесного Хреста, Богоявлення Господнього, Введенського жіночого монастиря та Миколаївського собору. Виконані художником настінні розписи в Пантелеймоно-Василіській, Вознесенській церквах, Миколаївському соборі м. Ніжина захоплюють своєю величністю.

Ікони, написані майстром, прикрашають храми України, зокрема, Києво-Печерську лавру та в багатьох країн світу: Канади, США. Декілька ікон знаходяться в приватних колекціях у Греції, Німеччині та Франції.

Валерій Олексійович був добрим другом Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського. Його репродукція панорами Ніжина поч. ХІХ ст. є окрасою експозиційного залу відділу Музей «Поштова станція» НКМ ім. І. Спаського. А в спільних планах була масштабна виставка авторських робіт до 70-ліття майстра в виставковій залі відділу Художній музей НКМ ім. І. Спаського…

В нашій пам’яті художник залишиться світлою, безмежно талановитою, доброзичливою людиною та професійним митцем.

Колектив НКМ ім. І. Спаського сумує з приводу передчасної смерті талановитого художника та висловлює глибоке співчуття рідним і близьким Валерія Олексійовича з приводу тяжкої втрати.

Сумуємо разом з вами. Світла пам’ять про прекрасну людину, справжнього МАЙСТРА назавжди залишиться у наших серцях.

Прощання та похорон відбудеться у Покровській церкві 2 серпня о 12.00.

Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського

Фото blog.i.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь