Україна приєднається до зони роумінгу ЄС

 

 

 

 

Президентка Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн заявила, що Україна приєднається до зони роумінгу ЄС. Про це вона повідомила під час щорічного звернення “Про становище Союзу“.

Ми дамо Україні можливість максимально використати свій потенціал. Розвиток успіху шляхів солідарності задля забезпечення безперешкодного доступу до єдиного ринку. Вводимо Україну в нашу європейську зону безкоштовного роумінгу. Я сьогодні їду до Києва, щоб обговорити все це з президентом Володимиром Зеленським“, – цитує Фон дер Ляєн її пресслужба у Twitter

Наприкінці липня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна планує незабаром приєднатися до роумінгового простору ЄС.

Як повідомлялося, на початку квітня оператори України та ЄС підписали спільну декларацію про забезпечення доступного або безкоштовного роумінгу та міжнародних дзвінків між ЄС та Україною.

На момент оприлюднення декларацію підписали 27 операторів зв’язку в ЄС та Україні, у тому числі кілька загальноєвропейських груп, а також асоціація, яка представляє низку віртуальних операторів мобільного зв’язку (MVNO у Європі), і вона відкрита для подальших підписантів. 

За матеріалами Цензор 

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь