Юні ніжинці самостійно виготовляють магніти, щоб допомогти ЗСУ

 

 

 

 

Юні ніжинці Назар Ремізов, Матвій Пархітько (обом по 13 років), Дмітрій Андрусенко (11 років) власними силами допомагають ЗСУ. Діти самостійно виготовляють магніти та продають їх на центральних вулицях міста, а частину виручених коштів віддають на допомогу українській армії.

Журналісти “Нежатин” поспілкувались з мамою Матвія та Діми Катериною Покрасьон.

Я дуже активна людина і з перших днів допомагаю нашим хлопцям. Діти бачили та розуміли чим я займаюсь й поцікавились чим можуть посприяти. Так виникла думка замовити макети і виготовляти магніти на патріотичну тематику, а отримані гроші відправляти волонтерам.

Ми з мамою Матвія дали їм початковий капітал, на нього закупили матеріали, зараз купуємо вже за виручені кошти“. – Говорить Катерина, – десь 70% з вирученого йде на макети та інші розхідні матеріали, 30% відправляємо ніжинським волонтерам яких я знаю особисто, що з перших днів допомогають ЗСУ. Це Катерина Удовик, Наталя Ганнусик та інші”.

Хлопці кожні вихідні виходять на вулиці міста, щоб далі і далі збирати кошти для армії. Але іноді ставлення людей до їх діяльності змушує опускати руки. Деякі місцеві мешканці агресивно ставляться до їх заняття, називають шахраями, вимагають ліцензію на продаж.

“Вони приходять додому та запитуюють: “А чого люди так реагують? Ми ж нічого поганого не робимо!“. Але я їх підбадьорюю і прошу не звертати уваги, адже люди бувають різні.” – говорить Катерина.

Не дивлячись ні на що юні ніжинці й надалі планують продавати свої вироби, щоб якмога швидше наблизити нашу перемогу.

Спілкувалась Дарина Кузнєцова

Фото з особистого архіву Катерини Покрасьон

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь