Ядерна війна відкладається: куди прямував та що перевозив “ядерний потяг” путіна

 

 

 

 

Російський залізничний потяг, який західні ЗМІ назвали «ядерним», оскільки він начебто віз у бік України ядерну зброю, належить до однієї з баз, що відповідає за зберігання та перевезення ядерної зброї 12-го головного управління міністерства оборони рф.

Про це пише «Радіо Свобода».

У неділю проросійські телеграм-канали опублікували відео та фото «чергового залізничного складу з військовою технікою, що йде до фронту залізницею десь у центральній смузі росії». Автор каналу звернув увагу на те, що поїзд перевозить бронеавтомобілі «Постріл» із бойовими модулями «Спиця», що включають 30-міліметрову гармату і автоматичний гранатомет.

Незалежні військові експерти звернули увагу на те, що «Постріли» з комплексами «Спиця» досі використовувалися лише у 12-му ГУ міноборони рф. На підставі цього західні ЗМІ зробили висновок, що потяг перевозить ядерну зброю.

Видання пише, що в цій частині під прикриттям режиму суворої таємності протягом багатьох років відбувалися багатомільйонні розкрадання, «дохід» від яких виводився за кордон. Журналісти зʼясували, що потяг йшов з військової частини 14118 поряд із селищем Абрамове. Ця частина належить до 12-го головного управління міноборони рф, хоча й не згадується як місце зберігання ядерних боєприпасів.

Колишній директор центру НАТО з контролю над озброєннями, роззброєнням та нерозповсюдженням зброї масового знищення Вільям Альберк заявив, що військова техніка могла прямувати на навчання стратегічних ядерних сил «ГРОМ», які зазвичай проводять у середині жовтня. Альберк також зазначає, що поблизу військової частини 14118 немає відомих місць зберігання ядерної зброї. На південь від військової частини розташований навчально-тактичний центр 12-го головного управління міноборони рф — залізнична гілка в частині є найближчою до нього, далі до навчального центру кілька кілометрів асфальтованою дорогою. Теоретично, частина техніки з поїзда могла перебувати там.

Також журналісти зʼясували, що сама військова частина, звідки виїхав «ядерний поїзд», — це звичайна доволі невелика база, де зберігається техніка, і відстійник залізничних вагонів. При цьому дані щодо держзакупівель свідчать про те, що діяльність частини зводиться до обслуговування автопарку.

Бабель

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь