Чума свиней на Чернігівщині: розвіюємо міфи. Відео

 

 

 

 

Днями в інтернет-просторі почала ширитися інформація про буцімто виявлені випадки інфікування африканською чумою свиней на півночі Чернігівщини.

Можлива наявність страшної недуги не на жарт стурбувала жителів області. Та чи є привід непокоїтися? По відповідь ми звернулися до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

«Станом на 17.10.2022 року Чернігівська область благополучна щодо інфекційних захворювань тварин. Епізоотична ситуація з інфекційними захворюваннями в галузі тваринництва Чернігівської області залишається стабільною та контрольованою, передумов до її ускладнення немає», — Світлана Селюх – начальник відділу роботи зі зверненнями громадян, взаємодії з громадськістю та ЗМІ Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Окрім контролю за ситуацією, вживають також низку запобіжних заходів.

«З метою запобігання занесенню та поширенню збудника африканської чуми свиней на території Чернігівської області проводять моніторингові дослідження домашніх та диких свиней. З початку цього року було відібрано для досліджень 88 проб від диких кабанів і 1141 пробу від домашніх свиней.

Крім того, спеціалісти державних установ ветеринарної медицини провели профілактичні щеплення 191 435 голів домашніх свиней у господарствах різної форми власності проти класичної чуми свиней», — Світлана Селюх – начальник відділу роботи зі зверненнями громадян, взаємодії з громадськістю та ЗМІ Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Челайн

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь