Стратегічний запас для міста та на ЗСУ: в Ніжині планують закупити буржуйок на 650 тисяч гривень

 

 

 

 

З бюджету міста Ніжин виділили 650 тисяч гривень на придбання пічок-буржуйок. Таке рішення прийняли на засідання виконкому міської ради 27 жовтня. Інформацію Суспільному підтвердив міський голова Ніжина Олександр Кодола.

З його слів, планують закупити близько 200 буржуйок, але остаточна вартість, а значить, і кількість, буде визначена за умовами тендеру, згідно з чинним законодавством.

100 з них планують використовувати як стратегічний запас для міста через складну ситуацію в енергетичній сфері.

Мова йде або про пункти обігріву, хоча в нас є визначено десять місць для обігріву, які на альтернативних видах енергії – не електроенергія і не газ. Тут мова йде на випадок надзвичайних ситуацій: можливо, для укриттів, можливо, для установ – щоб у нас був мобільний варіант забезпечення хоча б якогось опалення“.

Ще 100, каже Олександр Кодола, передадуть на потреби Збройних Сил України.

У нас дуже багато ніжинців служить у різних військових частинах, і ми постійно допомагаємо, з чим вони звертаються. Багато коштів виділяли з міського бюджету на придбання й автомобілів, і різного обладнання. Близько п’яти різних військових частин, яким ми допомагаємо – ті, які мають відношення до Ніжина, або дуже багато служить ніжинців, або ті, які захищали Ніжин у період активних бойових дій на Чернігівщині“.

За словами Кодоли, якщо місту не знадобляться закуплені пічки або їх частина, їх також передадуть військовим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь