Ніжинський Захисник Василь Варуха з березня став на захист рідної землі і дуже чекав на перемогу

 

 

 

 

Захисник Чернігівщини Василь Варуха після перемоги мріяв подорожувати Україною, але не судилося…16 жовтня Герой назавжди залишив цей світ.

Василь Миколайович Варуха народився 16 вересня 1964 року в с. Шатура Ніжинського району. Закінчив місцеву 8-річну школу №1 з золотою медаллю.

З 1979 по 1981 роки Василь працював у колгоспі на різних посадах, потім два роки — на Броварському заводі. У 1983-му на два роки доля закинула в Угорщину, там чоловік проходив армійську службу. Після повернення з армії влаштувався водієм, працював в Києві та Ніжині.

Чоловік жив звичайним сімейним життя, виховував сина, потім з’явилися онуки. Зі слів дружини Діани Вікторівни, Василій Миколайович був гарним сім’янином, любив тварин. Чоловік мав добру вдачу, співчував людським проблемам та переймався чужою бідою.

Коли 24 лютого на українську землю повномасштабно напала російська федерація, Василь Миколайович не зміг залишитися осторонь та пішов боронити рідну землю від ворожої навали. 10 березня Захисник добровільно приєднався до оборони Ніжина, службу проходив у ніжинському 163-му батальйоні територіальної оборони. Захисник був учасником бойових дій, брав участь у захисті Козельця, Іванівки, а потім і Ніжинського аеродрому.

Василь Миколайович дуже чекав на перемогу, після якої мріяв відвідати всіх родичів та подорожувати визначними місцями України, але не судилося…

На жаль, 16 жовтня 2022 року життя старшого сержанта Василя Варухи обірвалося…Захисник помер в результаті обширного інфаркту в лікарні, куди його доправили зі служби.

Вдома на свого Героя чекали дружина, син Дмитро, внуки – Ліза та Ілля.

18 жовтня Захисника провели в останню путь. Рідні, близькі, земляки та побратими попрощалися із загиблим воїном. Поховали Героя Василя Варуху на Савському кладовищі міста Ніжин.

СЛАВА ЗАХИСНИКАМ ЧЕРНІГІВЩИНИ!

СЛАВА ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ!

ВІЧНА СЛАВА ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ!

Спочивайте з миром…

chernihiv.city

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь