росія значно збільшила військові витрати на 2023 рік

 

 

 

 

росія витрачатиме у 2023 році на військові потреба на 40% більше, ніж цьогоріч. кремль намагається позичати гроші, поки ситуація на ринку відносно сприятлива.

Джерело:Міноборони Великої Британії
В актуальному звіті Міністерства оборони Великобританії йдеться, що росія провела найбільшу в історії емісію боргових зобов’язань за один день, зібравши 820 мільярдів рублів (13,6 мільярда доларів).

Це важливо для росії, оскільки випуск боргових зобов’язань є ключовим механізмом для підтримки видатків на оборону, які значно збільшилися після вторгнення в Україну.

Це задекларовані витрати

Британські розвідники зазначили, що задекларовані витрати росії на “національну оборону” на 2023 рік заплановані на рівні приблизно 5 трильйонів рублів (84 мільярди доларів), що більш ніж на 40% перевищує попередній бюджет на 2023 рік, оголошений у 2021 році.
Випуск боргових зобов’язань обходиться дорого в періоди невизначеності. Розмір цього аукціону, швидше за все, вказує на те, що Міністерство фінансів росії оцінює поточні умови як відносно сприятливі, але очікує на все більш невизначену податково-бюджетну ситуацію наступного року,
– повідомили у Міноборони Великобританії.
Зверніть увагу! Найсучасніша зброя росії залежить від імпортних деталей, а сама країна-агресорка через санкції більше не може виготовляти та обслуговувати озброєння, критично важливе для війни.
24tv.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь