На Ніжинщині лабораторно підтверджено випадок захворювання на грип

 

 

 

 

Із настанням холодів люди частіше хворіють на респіраторні захворювання. Причому хворіють і діти, і дорослі.

Із 01.10.2022 року проводиться щотижневий моніторинг захворюваності на грип і ГРВІ. Захворюваність на ГРВІ в Україні не перевищує епідемічний поріг і перебуває на міжсезонному рівні.

«За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я області звернулося на 1,1% менше осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ», ніж за попередній тиждень (3234 особи), а дітей на 1,7% більше (1523 особи).

Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 40,8% та відповідає середньорічному рівню для цієї пори року. Серед госпіталізованих (34 особи) переважають діти (70,6%).

Зареєстровано перевищення епідемічного рівня захворюваності в територіальних громадах Ніжинського (Батуринська міська, Вертіївська сільська, Мринська сільська, Ніжинська міська), Прилуцького (Линовицька селищна, Парафіївська селищна) районів. Від початку епідсезону в області вакциновано проти грипу 683 особи, в т.ч. 80 дітей віком до 6 років.

Під час обстеження осіб із респіраторними симптомами методом ПЛР виділено 1 вірус грипу типу А (м.Носівка)», – розповіли у відділі епідемічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ України».

Челайн

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь