«Це трактують, як відвернення Бога від людини»: предстоятель УПЦ МП Онуфрій пролив на себе Кров Христову

 

 

 

 

Предстоятель УПЦ МП Онуфрій вилив на себе одну з чаш, що були приготовані для причастя

Як повідомила головна редакторка LB.ua Соня Кошкіна, це сталося випадково – Онуфрія підштовхнув митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, якому стало зле, передає УНІАН.

Розлити Кров Христову з чаші – найгірше, що в принципі може трапитися зі священиком. За недбалістю, це – смертний гріх. Онуфрія підштовхнув миколаївський Питирим, з яким стався серцевий напад і який там ледь на місці не помер“, – розповіла вона.

Журналістка додала, що внаслідок інциденту постраждало облачення митрополита.

Кошкіна також пояснила, що в випадку, якщо Божественна Кров капне під час служби, одяг або фрагмент підлоги, на який вона потрапила, мають спалити, а попіл висипати в річку. Вона опублікувала відповідні

Постраждав також антимінс. Антимінс – це така спеціальна освячена хустина, в якій зашито часточки святих мощей. Все швиденько зняли і поклали в коробку. Тепер це архієрейське облачення мають спалити (і зсипати попіл у ріку)“, – написала Кошкіна.

Також варто зауважити, що це сталося рівно за 32 роки після того, як Онуфрія було хіротонізовано в єпископа у Володимирському соборі. 

Онуфрій розумів, що відбулося і просто закляк у шоці. В 32 річницю його єпископської посвяти“, – коментує головна редакторка LB.ua.

Розлити чашу з кровʼю Христа вважається дуже поганим знаком. Релігієзнавець Дмитро Горєвой вважає, що «вже Господь підказує попам РПЦ в Україні, що щось вони роблять не так», передає Главком.

«Для віруючих людей це дуже потужний та серйозний знак. Фактично головний московський піп в Україні стояв у Крові Господній, що вкрай символічно. Зазвичай біляцерковне передання трактує це, як відвернення Бога від людини, полишення благодаті і все таке інше», – пише Горєвой. 

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


 


 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь