Авто збило військового на блокпосту: подробиці ДТП в Ніжині

 

 

 

 

У ніч на 8 грудня звичайне чергування на одному з блок­постів на в’їзді в Ніжин мало не стало останнім для військовослужбовця Ігоря Породька (йо­му 36) — його збив автомобіль «Фольксваген Гольф».

У важко­му стані бійця доправили в Ні­жинську центральну міську лі­карню. Дякувати Богові, він ви­жив.

Лікарі діагностували в Ігоря закритий перелом основи черепу, струс мозку, переломи гомілки, компресійні переломи грудних хребців і численні забої.

За кіль­ка днів після ДТП ми зв’язалися з медиками. Вони потішили звіст­кою, що військовому вже краще: він при свідомості, розмовляє. Нині його стан оцінюють як серед­ньої тяжкості. А ще лікарі дозволи­ли нам трохи поспілкуватися з Іго­рем телефоном.


Це сталося близько 3.45. — говорить він. — Ми з побра­тимами тоді були в пункті обігрі­ву (він із бетонних блоків, накри­тий сіткою). Коли побачили світ­ло, то вдвох із товаришем вийшли на дорогу.

Цей автомобіль летів з увімкненими фарами Швидкість — кілометрів 70-90 за годину. Я поблимав ліхтариком, щоб водій пригальмував, але той і не думав зупинятися. Мчав прямо на мене!

Я смикнувся вправо, але він ви­вернув кермо якраз у мій бік. То­ді я спробував відскочити в інший бік, та було вже пізно… Усе стало­ся моментально, буквально за до­лі секунди. Отямився я, вже коли мене заносили в карету «швид­кої».

Товариші потім розказували, що машина протягла мене метрів 20 і хоча кругом були знаки, які вказували, що перед блокпос­том треба зменшити швидкість до 5 кілометрів і зупинитися, цей шо­ферюга їх проігнорував.

Кажуть, він був в окулярах з товстезними лінзами. Питається: куди ж ти ле­тиш, якщо із зором проблеми? До того ж вночі. А на додачу ще й у комендантську годину!

 -Водій до Вас приходив? Пробачення просив?
Ні він, ні його рідні зі мною не зв ‘язувалися. Та й куди там, як­що зразу після аварії його більше хвилювало пошкодження машини. Товариші чули, як він бідкався, що розбив лобове скло і фару. Хто він, я, якщо чесно, не знаю. Лише чув, що з Погребця (Ніжинщина. — Авт.).

— Лікування, певно, займе багато часу?
Лікарі кажуть, мінімум три місяці. Запланували дві операції: одну на гомілці, а другу — в ділян­ці спини і шиї. Зараз я навіть голо­ви сам не можу підняти…

За інформацією поліцейських, у момент скоєння аварії 68-річний водій «Фольксвагена» був тверезий.

Слідчі відкрили кримі­нальне провадження за ч. 1 ст. 286 ККУ (порушення правил без­пеки дорожнього руху, що спри­чинило потерпілому тілесне ушкодження середньої тяжкості).

Горе-водію загрожує штраф від 51 до 85 тисяч гривень, пів року аре­шту або до трьох років обме­ження волі, а також позбавлення водійських прав на строк до 3 ро­ків. Слідство триває.

Джерело: газета “Гарт”, від 15.12.2022, Олексій ПРИЩЕПА

gorod.cn.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь