Як Ніжинська районна лікарня переживає відключення електроенергії

 

 

 

 

Міська і районні лікарні, пологовий будинок — на окремій лінії. Отож ми не скаржимося на відсутність електропостачання. Звісно, про всяк випадок у нас чотири генератори. Є по області лікарні, які відключають від електрики шість на три. А в нас все слава Богу. Ми цілодобово при світлі і теплі”, — усміхається 70-річний Володимир Полторацький, виконуючий обов’язки генерального директора Ніжинської районної лікарні.

— Генератори можуть зламатися?

У нас у лікарні є хороші спеціалісти, котрі працювали енергетиками на заводі «Прогрес», підготовлені електрики. Якщо виникнуть незначні неполадки, упевнений, — впораються. Якщо значні, шукатимемо сервісні центри. Водночас же всі не вийдуть з ладу. Одним можна замінити інший.

Наприклад, у нас є генератор для реанімаційного відділення, аби працювали апарати штучної вентиляції легень. Є для операційної і т.д. Якщо операцій немає, можна перемістити для живлення, куди необхідно. Пристрої ж мобільні.

У разі, коли трапиться непередбачуване, можемо перемістити пацієнтів до міської лікарні або вони своїх до нас. Заклади майже поряд. У міській лікарні централізоване опалення. Якщо в них закривається котельня, бо немає електрики чи газу або з якихось причин не тягнуть, хворі будуть переміщені до райлікарні. Адже в нас автономне опалення. Ми топимо пелетами.

Ще років шість-сім тому це придумало тодішнє керівництво району й лікарні. Пелети у два рази дешевші, ніж газові котельні.

Довідково. 7 грудня, на сесії Ніжинської районної ради вирішилося питання, щодо якого два роки тривали дискусії: Ніжинську центральну районну лікарню передали до комунальної власності Ніжинської громади.

Час Чернігівський

Джерело: “Вісник Ч” від 8 грудня 2022 року
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь