Сухий та вологий кашель: ключові відмінності та особливості лікування

Сезон застуд у самому розпалі, а підвищення температури, нежить і кашель стають базовими симптомами, що виникають на тлі вірусних та бактеріальних інфекцій. Але в спробах полегшити стан, багато пацієнтів обирають неправильну стратегію лікування, що лише ускладнює перебіг хвороби. І одна з найпоширеніших помилок: нерозуміння особливостей сухого та вологого кашлю, різниця між якими дуже значна.

аптека онлайн

Сухий кашель

Сверблячка і дискомфорт у горлі дратують верхні дихальні шляхи. Організм сприймає це як сигнал про наявність стороннього тіла і докладає всіх зусиль для його відторгнення. Причиною кашлю може стати і бронхоспазм, який супроводжується відчуттям тяжкості в ділянці грудної клітки.

У боротьбі з неприємним симптомами виручить аптека онлайн, яка пропонує широкий спектр препаратів, що мають спазмолітичні, антисептичні та знеболювальні властивості.

Вологий кашель

Продуктивне відділення мокротиння, яке сприяє швидкому очищенню організму для перемоги над хворобою. Головна відмінність між різними видами кашлю в тому, що пригнічувати вологу неприпустимо. Якщо приймати патологічний секрет загусає і посилює перебіг хвороби.

При вологому кашлі ефективним рішенням стане прийом препаратів для розрідження мокротиння, які полегшують відкашлювання та полегшують стан. Важливо враховувати: у положенні лежачи напади кашлю багаторазово посилюються, тому пацієнту варто якомога не нехтувати базовою активністю.

Як лікувати кашель?

Будь-які народні засоби актуальні лише за першої появи симптомів. Якщо стан не покращується або динаміка взагалі стає негативною, то важливо звернутися до лікаря для підбору актуального медикаментозного лікування. Корисно враховувати такі рекомендації:

  • Препарати для сухого кашлю пригнічують кашльові центри, для вологого активують.
  • Не існує універсальних ліків, які впораються з будь-яким видом кашлю: завжди потрібно орієнтуватися на симптоми.
  • З застудою можна впоратися і самостійно, але якщо симптоми не проходять більше двох тижнів, то без консультації лікаря та додаткових обстежень не обійтися.
  • Пригнічення відходження мокротиння може стати причиною ускладнень та приєднання вторинної бактеріальної інфекції.

А для ефективного та дієвого лікування, варто замовити необхідні препарати в інтернет-аптеці «Здравица», щоб отримати медикаменти кур’єром та оперативно розпочати бій з недугою.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь