На Чернігівщині суттєво збільшився обсяг споживання електроенергії

 

 

 

 

Із початком робочого тижня в Україні стрімко зросло споживання електроенергії. Лише на Чернігівщині протягом останніх днів обсяг використаної збільшився на 43 МВт, повідомляє “Чернігівобленерго”.

Тут збіглося кілька факторів одразу – по-перше, після святкових вихідних збільшилося споживання електроенергії промисловістю та бізнесом, по-друге, суттєво знизилась температура повітря, що призвело до збільшення обсягу використаної електроенергії і побутовими споживачами.

На жаль, зараз покрити всі потреби споживачів у повному обсязі українська енергосистема не може – низка об’єктів енергоінфраструктури (в тому числі й електростанцій, які генерують найбільшу частину електроенергії) дуже пошкоджена або навіть окупована ворогом.

Тому, щоб зберегти баланс в енергосистемі, всім обласним енергокомпаніям були знову доведені ліміти споживання електроенергії.

Виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, однак така робота вимагає колосальних сил, а головне – часу. Але! Допомогти у стабілізації енергосистеми можуть і споживачі. Для цього потрібно лише відповідальніше поставитись до споживання електроенергії.

Скористайтеся кількома простими порадами:

1. На час відключення світла відʼєднайте від мережі всі енергоємні прилади – бойлери, електроплити, пральні машинки, електрочайники тощо.

2. Вимкніть світло в кімнатах, якими не користуєтесь.

3. Після появи світла не вмикайте всі енергоємні прилади одночасно. Це може призвести до перевантаження мережі і повторного відключення уже через аварію. Користуйтесь електроприладами почергово.

4. Електродвигуни та помпові станції вмикайте аж за 20-30 хвилин після появи світла.

5. Утримайтесь від використання зовнішнього освітлення фасадів, ресторанів, торгових центрів. Воно створює високе одночасне навантаження на мережі під час увімкнення.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь