У минулому році “пакунок малюка” отримали 242 ніжинські родини

 

 

 

 

Незважаючи на воєнний час, батьки, у яких з’являються діти, можуть і надалі розраховувати на підтримку від держави. Вона може виглядати у такій формі:

  1. допомога при народженні дитини. Наразі її розмір складає 41280 гривень (одноразово допомога виплачується в сумі 10320 гривень, решта грошей – протягом наступних 36 місяців рівними частинами по 860 грн на місяць).

У 2022 році в Ніжині за нею звернулося 375 сімей.

Повідомляє Нежатин.

  • одноразова допомога «пакунок малюка» (у натуральній або грошовій формі).

Натуральна видається пологовим будинком. У разі відсутності «пакунка малюка» в закладі охорони здоров’я, або народження дитини за межами України чи на тимчасово окупованій території України, або народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я допомога видається відповідним структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування отримувача.

У разі неотримання «пакунку малюка» у закладі охорони здоров’я, заява на його отримання подається отримувачем не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини, а у разі народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я – протягом року з дня народження дитини.

Минулого року такою допомогою у нашому місті скористалося  242 сім’ї.

Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

У році, що минув, у Ніжині такий вид допомоги отримала 271 родина.

Матеріал збирав Олександр Василенко

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь