У місті на Ніжинщині масово вбивають чотирилапих?

 

 

 

 

Чи є межа жорсткості?.. Чи можна свідомо позбавляти життя беззахисних чотирилапих, лише тому, що їх забагато розвелося?.. Кому адресувати ці питання?..

До редакції сайту Нежатин звернулася Марія, уродженка міста Бахмач, що на Ніжинщині. Дівчина стверджує, що тут час від часу відбуваються масові отруєння безпритульних тварин.

“Я довгий час не проживала в рідному місті, – розповідає Марія, – повернулася в вересні минулого року. 25.10. 2022 перший раз дізналася про отруєння безпритульних тварин у Бахмачі… А після комунікації з волонтерами з’ясувалося, що кожного року безпритульних собак системно отруюють 2-4 рази на рік!”.

Дівчина стверджує: “Починаючи з 25 жовтня 2022 р по сьогодні відбулося 9 випадків отруєння, за цей період загинуло приблизно 10 чіпованих собак (на них були виділені кошти з держ бюджету на стерилізацію), плюс близько 7 домашніх, які були на самовигулі, або власники не додивилися, що собака щось підібрала, приблизно 7 пропало безвісти, і навіть не знаю кількість тварин, яку волонтери змогли врятувати, надавши медичну допомогу.

За рахунок того, що нашому суспільству незнайомий алгоритм дій в таких ситуаціях, більша частина випадків отруєння просто не мала розголосу і не розслідувалася”.

Наша співрозмовниця розповіла про випадок отруєння, який відбувся 18.01.23, і протягом цього дня в 3 районах міста помирало 4 собаки:

“У центрі міста на очах людей і малолітніх дітей помирав собака Барон (чіпований, є фото та відео фіксація). Волонтери дуже старалися врятувати життя, але не вийшло, собака помер. Поки інші волонтери надавали медичну допомогу, я викликала поліцію, на місце прибула слідчооперативна група, після майже двох годин комунікації тіло пса забрали на розтин.

19.01 була підготовлена та написана колективна заява про вчинення кримінального злочину, на даний момент ця заява вже передана в поліцію, зареєстрована та повинно початися досудове розслідування. Розтин показав, що у тварини було харчове отруєння (особисто в мене є дуже багато запитань щодо цього розтину, але це вже окрема історія).

За цей період волонтери підготували колективне звернення до міської ради з проханням розглянути питання відкриття притулку для безпритульних тварин.

31.01.23 має відбутися сесія, на якій, можливо, це питання буде розглянуто”.

Марія додає, що 18 січня отруєння було не останнє. Історія повторилася 20, 24 і сьогодні, 27 січня…”.

Дівчина говорить: “Волонтери міста Бахмач постійно відкачують безпритульних собак! Ми кричимо про допомогу, нам потрібна підтримка та розголос! Можливо, для когось це питання не на часі, або не важливе, але ми несемо відповідальність за цих хвостатих друзів, які не по своїй провині опинилися на вулиці! Волонтери роблять максимум, щоб допомогти безпритульним та врятувати життя! і – так, суспільство повинно знати про ці злочини!“.

Чотирилапі вже неживі…

Ось така сумна-пресумна історія. Наразі бахмацькі волонтери роблять все від себе залежне, щоб врятувати тварин. Частину їх забрали на перетримку і підшукують їм дім, постійно слідкують за станом безпритульних.

Вражає жорстокість. Ми – українці, у нас в крові добро і бажання захистити слабшого! Погляньте на наших воїнів, вони прилаштовують в окопах чотирилапих, між обстрілами знаходять час, щоб обігріти, нагодувати, дати прихисток! А тут, в типу, ось таке дике варварство?!

Марія згадує чотирилапих, яких уже немає на білому світі, які померли в муках, ненакором з’ївши підсунуту їм кимось отруту:

“Гена, Рижик, Едік, Розбійник і ще десятки невинних хатніх та безпритульних собак, лише цього року і минулого були замордовані нелюдами в місті Бахмач, Чернігівської області.

Ім’я Генка собаці дали діти. В дітей він асоціювався з добрим крокодилом з мультика. Він тинявся парками та школами, бо дуже любив компанії та завжди викликав у людей посмішку.Едік, любив спостерігати за грою в шахи. Він міг годинами сидіти й дивитись, як люди грають в шахи. За свою розумну мордочку і отримав таке аристократичне, як всі вважали ім’я.

Рижого привезли із зони бойових дій, щоб врятувати від обстрілів і лютого ворога. Але виявилось, що цей ворог чекав на нього у нашому місті. Розбійник любив красти … Ще був Патрон, копія відомого зіркового песика, Білочка, Барон, Чорниш…..

Всі вони мали різне минуле, але всі вони були безпритульними тваринами. Їх всіх колись зрадила людина, покинувши напризволяще. Хтось з них жив у центрі, а хтось на околицях міста, хтось лякливо прибігав до людей поїсти, хтось грався з перехожими…

Та всіх їх об’єднало одне. Страшна та дуже болісна смерть від того, кому вони довіряли, кого любили та на кого сподівались.

Звірячі та публічні вбивства безпритульних тварин стають нормою для нашого міста! Волонтери міста не можуть знайти виправдання даного злочину.

Як можна схарактеризувати людину, яка це робить? Яка повністю свідомо розкидає отруту по місту і розуміє, що тварина буде помирати в муках, які неможливо передати. Відсутність людяності, соціальної відповідальності, нелюбов, чи ще щось?

Шановні, скажіть нам, в який момент для містян стало нормою і навіть виправданням звірячі вбивства невинних істот! Що стало причиною до вчинення даного злочину … Невже, ”стрибнув”, ”гавкнув”, “подивився”, стає приводом для безрозбірного масового вбивства? Людина яка це робить, чи має вона право називати себе “людиною”?”…

Чи докричаться небайдужі бахмаччани? Чи вирішитися це болюче питання?

Триматимемо вас в курсі, слідкуйте за новинами на сайті Нежатин.

Це – врятована собака, її труїли тричі (!). Наразі тваринка на перетримці.

Спілкувалася Валентина Пильник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь