У носівському фітнес-клубі молодь влаштувала заняття з домедичної допомоги

 

 

 

 

Тренажерний зал носівського фітнес- клубу “Nosiff” завжди був улюбленим місцем для любителів підтримувати себе в хорошій фізичній формі. Утім, після того, як росія напала на нашу територію, його господиня Тамара Квасюк виступила ініціатором проведення різноманітних заходів, збір кощтів від яких передаються на  потреби наших вонів-захисників.

Повідомляє Нежатин.

Так, свого часу тут вже проводилися розіграші річних та місячних абонементів на відвідання занять. А нещодавно тут проходили тренінгові заняття з тактичної чи, скоріше, домедичної допомоги. У ролі менторів його виступили носівчани Антон Бородавко та Євген Чешко.

Бажаючих, до речі, виявилося чимало – як серед молоді, так і серед людей середнього та старшого віку.

Не секрет, що своєчасна  і правильно надана тактична чи звичайна домедична допомога – це завжди збережене людське життя, це подальше успішне лікування й повернення до активного, нормального життя. За рік повномасштабної війни  під час свого перебування в зоні бойових дій ці хлопці неодноразово в цьому переконувалися.

Розповідаючи, наскільки важливим для виживання пораненого на полі бою є надання йому допомоги саме на догоспітальному етапі, вони, утім, зазначили, що, маючи перед собою такого хижого й підступного ворога, яким показала себе росія, наносячи нищівні авіаційні та ракетні удари по населеним пунктам й об’єктам соціальної інфраструктури,  грань між  тактичною та простою домедичною допомогою легко стирається – в будь яку хвилину мирна територія може стати  справжнім полем бою.

Тренери розповідали, як часом прості речі можуть зберегти життя, а чітке розуміння  алгоритму дій допоможе взяти себе в руки в екстреній ситуцацій та надати першу допомогу постраждалому, показували, як застосовувати турнікети та інші підручні кровоспинні засоби у випадку осколкових поранень, внаслідок яких може бути масивна кровотеча, розповідали, як діяти у випадках хімічної чи ядерної атаки, та що робити у випадку порушення потерпілим прохідності дихальних шляхів, як вивести людину з коми тощо…


Звісно, одним заняттям хлопцям навряд чи вдалося охопити весь аспект заходів, спрямованих на порятунок потерпілих. Тому вже найближчим часом хлопці планують провести ще одне тренінгове заняття з надання домпедичної допомоги.  

Можливо, його вдасться сумістити з благодійним виступом  для збору коштів на потреби ЗСУ гурту “Кредо” , який, бо речі,  заплановано у цьому залі на 25 лютого. 

Катерина Гавриш

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь