4 грн на ЗСУ з підписом “це все, що є, але віддам останнє” – Інна Кулинко про життя волонтерського фронту

 

 

 

 

24 лютого це той день, який не забудеться ніколи…

Напередодні річниці повномаштабного вторгнення журналісти “Нежатин” вирішили дізнатись, як тримається волонтерський фронт та чим він жив протягом року боротьби за незалежність.

Рано вранці, ще було зовсім темно, почав нявчати кіт. Він щось довго нив і шкрябався. Потім затих. Хвилин через 10 дуже низько над містом пролетів вертоліт. Ще за пару хвилин пролунали вибухи. Чи вірила я в те, що буде війна? Так, вірила!” – грозповідає волонтер Інна Кулинко.

Коли ви почали займатись волонтерством і чому?

Волонтерством почала займатися ще з 2016 року, але це було не офіційно й сильно не розповсюджувала про це. Добрі справи роблять тихо, без зайвих слів та піару. Бо коли дійсно хочеться допомогти, то це для душі… І ніяких похвал не потрібно.

– Розкажіть про ваш благодійний фонд?

Наш Благодійний фонд “Українська незламна душа” офіційно зареєстрований з 11 травня 2022 року. За цей час було дуже багато пережито, зроблено та досягнуто. Бо дійсно в нашій команді зібрались люди, які люблять свою державу та народ. Прагнення перемогти бурлить в кожному.

Щоразу, коли стоїть ніби нереальна ціль, ми підтримуємо один одного і йдемо вперто до мети… І коли все виходить, я чесно кажучи плачу від радості, що все вдалося, і ми змогли наблизити перемогу хоч на один маленький крок.

– На допомогу яким категоріям спрямований ваш фонд та в чому найбільша потреба?

Ми максимально тримаємо зв`язок з усіма, хто цього потребує. Це армія, ВПО, багатодітні родини, малозабезпечені, діти сироти, дитячі школи-інтернати, сім’ї учасників АТО, сім’ї, які лишилися без домівок. Загалом всі, хто потребує допомоги.

Надаємо, як продуктові набори, так і одяг, посуд, побутову хімію, були випадки з елетроплитою та електрочайником, для дітей іграшки та підгузки, ліки та перев’язувальні матеріали.

Для ЗСУ це бронежилети, розгрузки, форми, берці, гумові чоботи, носки, труси, футболки, дощовики, карабіни, багато чого… Найбільша потреба це авто. На жаль, це росхідний матеріал, там, в пеклі.

Щиро дякую нашим ніжинцям які допомагають фінансово, одягом та речами першої необхідності.

Якщо чогось немає то проводимо благодійній ярмарки, збір коштів з яких іде на закупівлю необхідного. Це чудова ідея, яка прийшла нам на чергових зборах. Почалося все з домашньої випічки та іграшок. Ми провели акцію, були щасливі кожній зібраній гривні, бо вони дійсно були потрібні. Багато ніжинців уже запитують коли наступного разу відбудеться ярмарок, адже це дійсно смачно, позитивно та на благо.

Також у нас з`явився проект «За донати» , який ініціювала Лариса Киричок.

– Деякі волонтери, які почали займатись волонтерством на початку повномаштабного вторгнення зараз дещо перегоріли. Як ви справляєтесь і продовжуєте працювати?

Мій зарядний пристрій це ЗСУ!

Деякі люди надихають своїм прагненням до життя, силою, витримкою так, таке відчуття ніби хочеш летіти. Деколи від побаченого, пережитого горя мліє в душі, хочеться плакати і робити ще більше для допомоги та перемоги.

Буває дуже втомлена приїду додому, сяду, вперше чаю випити за день та щось повечеряти і згадаю день, який як рік… Хочеться плакати та опустити руки… Потім десь беруться сили, погляну на дітей і розумію, що не маю права бути слабкою.

Реакція людей інколи розбиває, тому що дехто ще незбагнув, що війна всіх стосується. Але, як говорять в народі “всякі є і всяких треба“. Людей з великим серцем більше, я в цьому впевнена. Тому перемога буде за Україною.

– Що найяскравіше запам`яталось за час волонтерства?

Що запам’яталося? Мабуть коли везла пораненого, була злість, біль і повне сидіння крові.

А ще донат на ЗСУ – 4 грн з підписом «це все, що є, але віддам останнє для ЗСУ».

– Чим плануєте займатись волонтерством після перемоги?

Молю Бога щоб скоріше скінчилася війна і був мир та спокій.

Після перемоги в мене дуже багато ідей та планів. Я планую розвивати наш фонд “Українська незламна душа” допомагати відбудовувати все, що було зруйновано, допомагати людям, яким потрібна допомога, робити максимально для нашого населення. Велика мрія – зробити притулок для наших тварин. Хай тільки буде мир, а ідей дуже багато.

Реквізити фонду БО “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “УКРАЇНСЬКА НЕЗЛАМНА ДУША” для переказів благодійних внесків:

  • ЄДРПОУ 44794588
  • IBAN (UAH) UA883535530000026000300117601
  • IBAN (EUR) UA163535530000026008302117601
  • IBAN (USD) UA213535530000026009301117601
  • ПРИВАТБАНК 5168757390687897
  • МОНОБАНК 5375411506117683
  • PAYPAL kylinkoinna@ukr.net
  • Bitcoin (BTC) 14FTywJTVR2aStUkD3UWs8Swzj6eeGaXFF
  • Etherium (ETH) 0x7d63852e649f5c4e64341966e82159bd662ddde7
  • Litecoin (LTC) LRVY98ZN1XkC6VTMjAkWu8ocpsbXQj1taw
  • USDT (TRC20) TYLgP718sJDk7RxpFevm99SdL5Z7LN6E6R

Дарина Кузнєцова

Фото з архіву Інни Кулинко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь