У кожній амбулаторії Ніжина можна пройти тестування на ВІЛ-інфекцію

 

 

 

 

Проблема епідемії ВІЛ і СНІДу продовжує залишатись актуальною в Україні, та в усьому світі. І, як не прикро, але Україна займає одне з перших місць у Європі за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. Чернігівська область займає 5-те місце серед областей України по розповсюдженню ВІЛ-інфекції.

Як профілактувати це захворювання?

Основна умова – поведінка. Статеві контакти – це найбільш розповсюджений шлях передачі вірусу, тому важливе уникання випадкових статевих контактів і використання презервативів;

внутрішньовенне вживання наркотиків – не тільки шкодить здоров’ю, але і підвищує ризик зараження вірусом. Бо, як правило, використовуються загальні голки, нестерильні шприци.

Має бути використання стерилізованого інструментурію: шприци, системи для переливання крові, як у медичних установах, так і в побуті, під час різноманітних маніпуляцій: манікюри, педикюри, татуювання, гоління.

КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» наголошує на тому, що варто вести здоровий спосіб життя і запрошує до закладу, аби дізнатися свій ВІЛ-статус:

пройти безкоштовне тестування на ВІЛ-інфекцію, отримати дотестову та післятестову консультацію, і за її результатами дігнатися про свій ВІЛ-статус.

Ці тести є в наявності в кожній амбілаторії.

Звертайтеся до сімейних лікарів, обстежуйтесь, бережіть своє здоров’я.

Фото ілюстрове

Нежатин за матеріалами Комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь