Мріємо про мирне життя!

 

 

 

 

Наші учні… Які вони сьогодні? Налякані, стурбовані, невеселі, але такі щирі, довірливі й добрі, а ще прагнуть до знань, мріють сісти за парти у своєму рідному Талалаївському ліцеї і чекають на будівництво укриття. Поки що навчаємося онлайн. Усім важко: і дітям, і батькам, і вчителям. Тримаємося. При зустрічах відчуваємо, як чи не кожна дитина хоче обійнятися, вітаємося, наче з найближчою ріднею, заспокоюємо, слухаємо щирі розповіді про те, що їх турбує, і запевняємо: усе обов’язково буде добре, Україна переможе, зло і нечисть згине! Діти вірять нам і довіряють, тому ми робимо все можливе й неможливе, щоб відволікти їх від сумних реалій. Щодня уроки, цікаві онлайн-заходи, розваги. Але ж наші ліцеїсти дуже рухливі: кудись би йти, їхати, тільки б не сидіти на місці! Скучили за поїздками, походами, піцою, бургерами, фрі…)) Та ви й без мене знаєте, про що тут говорити …

Дізналися, що в Ніжинському кінотеатрі “Космос” демонструють повнометражний анімаційний фільм “Мавка. Лісова пісня”. Наш. Вітчизняний. Не Голлівуд.

Звернулися за дозволом на поїздку до сільського голови Людмили Андрусенко – дозволила, виділила шкільний автобус, сплатила за пальне!

Далі треба було бачити: діти, безмежно щасливі, поводили себе, як янголята – жодного зауваження!)) Таке враження, що вони, зачаровані казкою, боялися навіть дихати, щоб нічого не пропустити ( про бешкетування немає навіть мови) – ЯНГОЛИ!!!

Ми ж, супровідники, відчули, наскільки діти скучили за повноцінним життям без обмежень і страхів. Сумно. Дай, Боже, нашим захисникам щонайшвидше перемогти й повернути всім діткам щасливе дитинство!

    Щодо фільму – без сумніву сильний і самобутній. Гордість переповнила наші серці від споглядання саме українського кіно, яке буде дивитися і Європа, і Близький Схід, і навіть Африка! Цей справжній поступ українського кінематографа надихає глядачів на Перемогу добра над злом і світла над темрявою!

   Поверталися з Ніжина щасливі, розчулені…Майже всі діти провели вчителів до шкільного порогу ( щоб ще раз пройтися шкільним подвір’ям,- сказали).

   Дорогі батьки, спасибі вам, що довірили нам своїх діток! Шановна Людмило Михайлівно! Щиро дякуємо, що ремонтуєте, оснащуєте, турбуєтеся про наш ліцей. Але особлива подяка – за кілька годин суцільної дитячої безмежної радості й довіри! Це дорого вартує!

Отож віримо, що все буде УКРАЇНА! 

Лариса Бизько, заступник директора з виховної роботи

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь