Ексучасник гурту «Скрябін» поділився враженнями про Ніжин…

 

 

 

 

Нещодавно наше місто відвідав Андрій (К’юр) Штурма – дуже цікава особистість – і поділився своїми враженнями про Ніжин.

Андрій (К’юр) Штурма сучасний мандрівник, скиталець, який ходить пішки Україною, історик, краєзнавець, піар технолог (креатор), адвокат, психолог, фінансист. Уродженець Львівщини, з міста Новояворівська. Друг дитинства «Кузьми» (Андрія Кузьменка, нині покійного) – незмінного лідера гурту «Скрябін».

Андрій Штурма – ексучасник гурту «Скрябін» та автор текстів одних із перших його пісень. А своє друге ім’я – К’юр, отримав від Кузьми. У 1991 році Штурм брав участь у Всеукраїнському фестивалі сучасної пісні та популярної музики «Червона Рута» (Запоріжжя), пише Ніжин-Сіті.

А ось що говорить сам митець:

Ніжин. Місто, яке давненько займає особливе місце, серед трійки найчастіше відвідуваних мною міст України.

Ніжин. Місто, яке (2-ва роки тому) гостинно відкрило свої старовинні двері (своєрідний історичний портал) та дозволило провести мою найбільшу персональну фотовиставку.

Ніжин. Місто, яке (враховуючи воєнне сьогодення та в межах приписів військового стану) відзначає важливу дату як для мешканців громади, так і для Всієї України.

Ніжин. Місто, яке цими днями святкує 250-ять років, від Дня Народження Юрія Лисянського – видатного мандрівника-мореплавця козацького роду, який у 1803-1806 роках здійснив навколосвітню подорож, а у 1795-му році ще й примудрився поспілкуватися із Джорджем Вашингтоном (першим президентом США).

Ніжин. Місто, яке завжди зустрічає-приймає мене – пішого мандрівника суходолом України.Ніжин. Місто, яке я люблю! )))

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь