У Носівці підірвався на гранаті 48-річний Андрій Криволап

 

 

 

 

12 квітня внаслідок детонації вибухонебезпечно­го предмета (попередньо — ручної гранати) у се­бе вдома смертельних поранень зазнав місце­вий мешканець — 48-річний Андрій Криволап. У вкрай важкому стані чоловіка доправили до Носівської ЦРЛ, де через пів години він помер.



Місцеві розказують, що Андрій був автомайстром від Бога й охоче брався до роботи. Міг за­просто перебрати ходову частину, двигун, електро­проводку. При цьому вмів лагодити як легкові авто­мобілі, так і трактори та мопеди. Раніше трудився на місцевій СТО, а кілька років тому почав працювати на себе — у власному гаражі. До нього їхали клієн­ти не лише з Носівки, а й з усього району. Бо мало того, що він мав золоті руки, так іще й нікому не від­мовляв і брав за свою роботу помірну плату.

Відомо, що за день до трагедії Андрій поламав праву руку. Був у лікарні, де йому наклали гіпс. Тож 12 квітня, вочевидь, він був не на роботі. Що саме сталося — достеменно невідомо. Як і те, де Андрій узяв гранату.


— Усі обставини події поліція розслідує в рам­ках відкритих проваджень за ст. 115 ККУ (умис­не вбивство з приміткою «нещасний випадок») та ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовина­ми). Призначено експертизу, — повідомила речниця ГУНП в Чернігівській області Наталія Слабеняк.

Носівкою ходять чутки, що під час обшуку в бу­динку Андрія буцімто знайшли ще дві гранати. Пра­воохоронці підтверджують цю інформацію лише по­біжно, заявивши, що «вилучили кілька різних набоїв і боєприпасів».

Шансів врятувати Андрія майже не було — у лі­карню його доправили без свідомості, з міні­мальним пульсом, рваними ранами тулуба, рук і ніг, а також осколковим проникаючим пораненням черепа. Попри всі зусилля лікарів він помер. В Ан­дрія залишилися дружина, син і дочка.

Джерело: газета “Гарт” від 20.04.2023, Юрій НІКІТІН

https://www.gorod.cn.ua/

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь