Здійснили розбйний напад на подружжя пенсіонерів з Ніжинщини: суд виніс вирок учасникам банди

 

 

 

 

Організатора та учасників озброєної банди засуджено до 8 та 5 років ув’язнення.

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Новозаводським районним судом визнано винними трьох осіб у організації озброєної банди з метою нападу та заволодіння чужим майном, поєднаному із застосуванням насильства, проникненням у житло, а також у придбанні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 4 ст. 187, ст. 257, ч. 1 ст. 263 КК України).

Прокурором доведено, що на початку серпня 2018 року 25-річний житель Хмельницької області, з метою нападу на господарства громадян на території Чернігівської області, організував стійку злочинну групу (банду), до складу якої увійшли двоє його знайомих.

Учасники банди 29.08.2018 проникли до будинку одного з сіл Ніжинського району та, застосовуючи насильство, здійснили розбійний напад на подружжя пенсіонерів.

З метою прикриття своєї злочинної діяльності, учасники організованої групи використовували заздалегідь підготовлені рукавички, маски, пістолет та газовий балончик.

Організатору банди судом призначено покарання у вигляді 8 років 2 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, а її учасникам – у вигляді 8 та 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Чернігівська обласна прокуратура

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь