У Крутівській громаді розширився протипожежний арсенал

 

 

 

 

Протипожежна безпека. Чи ватро зайвий раз говорити про те, що від швидкості реагування на розбурхану стихію, а то й від кількості задіяної техніки та рятувальників, залежить збереження майна, здоров’я, а часом і життя людей. Це твердо знають і очільники громад Ніжинщини. І як би скрутно їм не доводилося, а вони намагаються зберегти місцеві пожежні команди.

Такі боєздатні одиниці є на Крутівській землі. Після утворення об’єднаної громади до місцевої пожежників додалися ще команди з Бурківки та Хорошого Озера. І всі вони не позбавлені уваги керівництва громади. Як наголосив сільський голова Олег Бузун, турбота про безпеку жителів його громади є ключовим пріоритетом у роботі керівництва сільради та депутатського корпусу. На утримання  цих установ із сільського бюджету виділено 2 млн. грн., які направляються на заробітну працю 10 пожежників та матеріальне забезпечення спецтранспорту.

Крім того, налагоджена тісна співпраця сільських рятувальників із вогнеборцями Ніжина. Неодноразово вони спільними силами долали стихію. Як по селах, так і в самому місті. Не цураються ділитися між собою і набутими знаннями та навичками. А то й фінансами. У 2023 році для потреб містян Крутівська громада направила 15 тисяч гривень.

А нещодавно зародилася гарна спільна ідея. Її і втілили в життя минулого тижня – ніжинські рятувальники із свого арсеналу передали даній громаді доволі дієздатну техніку (на базі ЗІЛ-130), а також спецодяг та шоломи. За що селяни висловлюють містянам, в особі В’ячеслава Івановича Степаненка, велику подяку.

Олександр Василенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь