Викрито схему вимагання коштів від осіб, які утримуються у Чернігівському СІЗО, та їх рідних

 

 

 

 

За даними слідства, раніше судимий чоловік, маючи зв’язки і вплив у кримінальних колах, разом зі спільником на волі та ще двома ув’язненими Чернігівського СІЗО організували схему вимагання коштів.

Вони вимагали гроші у взятих під варту осіб та їх близьких родичів. В разі, якщо потерпілі не погоджувалися на їхні умови, учасники схеми погрожували застосувати фізичне насильство. Також вони погрожували, що звинуватять осіб, що перебувають під вартою в СІЗО, у начебто недотриманні «злодійських звичаїв» та у торгівлі наркотиками і психотропами.

Двох учасників схеми, які перебували на волі, затримали правоохоронці після отримання чергової частини коштів – 40 тис грн від потерпілого. Всього задокументовано вимагання та отримання учасниками схеми 80 тис грн.

Під час обшуку місць утримання та мешкання учасників схеми, а також транспортних засобів, які вони використовували, виявлено та вилучено «чорнові» записи щодо «общака», телефони, грошові кошти в національній та іноземній валюті, наркотичні засоби.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. А також щодо повідомлення про підозру іншим встановленим учасникам групи.

Чернігівська обласна прокуратура

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь